Ezek voltak 2014 legjobb mobil játékai

Ezek voltak 2014 legjobb mobil játékai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

HVGame rovatunkban idén is sok érdekes mobil játékról olvashatott. Összeszedtük az év - szerintünk - legjobbjainak listáját.

Most ingyen letöltheti a világ legnépszerűbb játékát (Android, iPhone)

A hetvenes évek közepén megjelent, 1997 óta Nokia mobilokon hódító Snake a világon a legtöbbek által játszott telefonos játék. Néhány napig iPhone-ra és androidos telefonokra is ingyenesen letölthető.

Androidra is megjelent a Cut the Rope 2, méghozzá ingyen (Android, iPhone)

A több száz millió letöltéssel büszkélkedő mobiljáték, a Cut the Rope második része decemberben jelent meg, de akkor még csak iPhone-ra és iPadre. Most már az androidosok is letölthetik, méghozzá ingyen.

©

A Lego autós játékával újraélheti gyerekkorát (Android)

Férfi olvasóink többsége két dolgot szinte biztosan szeretett gyerekkorában: kisautókkal és Legóval játszani a szobában. Az androidos mobilokra ingyen letölthető Lego Technic Race ezeket ötvözi.

Íme a bizonyíték, hogy izgalmas is lehet egy Tetris-szerű játék (iPhone)

Ha csak négy-öt perce van egy kis kikapcsolódásra, ezt a játékot érdemes elindítania iPhone-ján. Ha pedig a Tetrishez hasonló, de annál egy picit bonyolultabb és jóval izgalmasabb játéknál egy körhöz ennél több időre van szüksége, akkor elismerésünk.

Új kedvenc született: milliók töltik ezt az üvegtörős játékot (Android, iPhone)

Egy hónapja adták ki, de már több tíz millió letöltéssel büszkélkedhet az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető ügyességi mobiljáték, a Smash Hit. Sikere a szép grafika mellett egyszerűségében rejlik: a rendelkezésre álló golyókkal a szembe jövő üvegdarabokat kell összetörni.

Csak még egy kört: könnyű rákattanni erre az autós játékra (Android, iPhone)

Egy igazi retró autós játékot ajánlunk, amely egyszerű grafikájával és kihívást jelentő irányíthatóságával bárkit sokáig le tud foglalni, ráadásul most Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyenes.

Ingyenes lett az egyik leglátványosabb mobiljáték (iPhone)

Egy lovaggal kell megküzdenünk elképesztő ellenfelekkel szemben. Ez az Infinity Blade II lényege, a grafikája pedig kultjátékká tette, így óriási dolog, hogy egy hétre ingyenesen letölthetővé tették iPhone-ra és iPadre.

Ez az asztronautás játék sokak kedvence lehet (iPhone)

Egy űrhajóval lezuhanunk a Jupiteren, ahol pontszerzési lehetőségek és csapdák között kell ugráltatni az asztronautát. Egyszerűnek hangzik, de picit nehezebb megvalósítani, mindenesetre szórakoztató ez az ingyenes iPhone-os játék.

©

Megjelent az új Angry Birds (Android, iPhone, Windows Phone)

Az Angry Birds fejlesztői az eddigiektől teljesen eltérő stílusú játékot jelentettek meg. A világhírű játékszéria Epic névre hallgató darabja a kalandra és a stratégiára koncentrál.

Na, ezt a játékot hagyja abba, már ha tudja (Android, iPhone)

Egy újabb függőséget okozó játék érhető el mind iOS-es, mind androidos készülékekre.

Le se lehet tenni: ilyen szép játékot rég láttunk (Android, iPhone)

A játékot csak azért hagytuk abba, hogy hírt adjunk róla: az Androidra és iPhone-ra letölthető Entwined Challenge kihagyhatatlan. Bővebben: gyönyörű és addiktív.

Itt a magyar Tesco-szimulátor, és meglepően jó (Android, iPhone)

Ha írtunk volna listát arról, hogy milyen mondatok megjelenésére nem számítunk telefonunk képernyőjén, akkor a "Helyezz ki egy szárazáru pultot!" biztosan rajta lett volna. Az Én kicsi Tescóm alkalmazásban saját áruházat indíthatunk és üzemeltethetünk – az árukészlet megrendelésétől kezdve, a polcok elhelyezésén át, egészen az áruház feldíszítéséig –, mégpedig elég valósághű módon. Sokféle mobilos alkalmazásra számíthattunk a Tescótól, de egy ilyen szintű játékra nem.

©

Így varázsolhat retró játékgépet androidos mobiljából (Android)

Emlékszik azokra a régi kvarcjátékokra, amelyeken a Tetris, a Snake és hasonló grafikájú autósverseny volt a sláger? Ha igen, akkor ezekkel az alkalmazásokkal androidos telefonja segítségével nosztalgiázhat, méghozzá ingyen.

Ez sláger lesz: az új Asphalt autós játék a 80-as évekbe repít (Android, iPhone, Windows Phone)

A Gameloft egyik sikersorozata az Asphalt, az autós játékok sorát most egy különleges darab bővíti: az Overdrive révén a 80-as évek hangulatát kapjuk Androidra, iPhone-ra és Windows Phone-ra is, méghozzá ingyen.

A kínaiak imádják ezt a magyar játékot, mi is ajánljuk (Android, iPhone)

Egy debreceni fejlesztésű mobil játék komoly sikert ért el a kínaiak körében, amelyre első látásra azt hinnénk, hogy gyerekek számára lehet szórakoztató, majd kiderül, hogy bárkinek ajánlható. Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető.

Androidra is letölthető az utóbbi idők legszebb játéka (Android, iPhone)

A Monument Valley sokak szerint a valaha volt legszebb mobiljáték. Eddig csak iPhone-ra és iPadre volt elérhető, de most megjelent az androidos verzió is.

©

Szereti a nehéz játékokat? Akkor ezt imádni fogja (Android, iPhone)

Rovatunk két tagja 17 és 25 pontos rekord után szállt ki, de bízunk benne, hogy olvasóink nálunk tovább bírnak egyszerre két autót irányítani. Igen, két autót. Annyit elárulunk, hogy ez még a könnyebb rész, az igazi nehézség csak ezután jön ebben az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető játékban.

Egy igazi játékklasszikust tölthet most mobiljára (Android, iPhone)

A VVVVVV egy sokszor megoldhatatlannak tűnő feladatok elé állító indie játék. A népszerű klasszikus nem ingyenes, de így is megéri letölteni Androidra, iPhone-ra, vagy iPadre.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.