Elvett 10 GB-ot a Microsoft? Ilyen egyszerűen pótolhatja

Elvett 10 GB-ot a Microsoft? Ilyen egyszerűen pótolhatja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Microsoft 10 GB-tal csökkentette a OneDrive ingyen tárhelyét, ezt igen egyszerűen pótolhatjuk.

Hidegzuhanyként érte a Microsoft felhasználóit a minapi bejelentés, miszerint drasztikusan visszavesznek a OneDrive tárhelyből, fizetősből, ingyenesből egyaránt.

Az eddigi ingyenes tárhely például 15 GB-ról 5 GB-ra csökken, azonban a FireDrop szolgáltatásnak köszönhetően pillanatok alatt pótolható ez a kiesés. Egy ingyenes felhőtárolóról van szó, amely 10 GB-nyi helyet ad minden felhasználónak. Sokféle fájltípust feltölthetünk (vagy a drag and drop módszerrel áthúzhatunk), pdf-et, doc-ot, ppt-t, sőt audio- és videoállományokat is. Feltöltés után átírhatjuk a nevüket, és különféle mappákba is rendezhetjük ezeket.

A feltöltött állományok nemcsak könnyen letölthetők, hanem egyszerűen megoszthatók a Facebookon, Twitteren, emailben vagy egyedi URL-lel.

©

A szolgáltatás magasszintű titkosítást használ, így biztonságban tudhatjuk az állományainkat. Ha valakinek kevés volna a 10 GB-nyi tárhely, válthat a fizetős és reklámnélküli változatokra is, havi 12 dollárért például korlátlan tárhelyet kaphat (és talán nem lesz gond, ha filmeket tölt fel, mint ahogy ez probléma volt a Microsoftnál).

A szolgáltatás használatához regisztrálni kell, ekkor emailben kapjuk majd meg azt a jelszót, amellyel igénybe vehetjük a tárhelyet.