Új Gyűrűk Ura-játék jön, és jó esély van rá, hogy teljesen ingyenes lesz

Új Gyűrűk Ura-játék jön, és jó esély van rá, hogy teljesen ingyenes lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Gyűrű Ura világában játszódó új, nagy költségvetésű videojátékot készít egy kínai nagyvállalat, melynek egyik stúdiója korábban egy ingyenes programmal bizonyította tehetségét.

Egyre biztosabb, hogy nem a tavaly szeptemberben megjelent Shadow of War nevű program az utolsó olyan videojáték, melynek történetét a Gyűrűk Ura világa ihlette. A kínai Leyou Technologies ugyanis bejelentette, hogy a tulajdonában lévő Athlon Games új projektbe kezd, a téma pedig Középfölde eddig kevésbé ismert szeglete.

Az egyelőre cím nélküli játékról annyit már tudni, hogy nagy költségvetésű MMO (Massive Multiplayer Online) lesz, vagyis a programmal egyidőben többen játszhatnak majd online. Történetileg jóval a Gyűrűk Ura-regények eseményei előtti időket veszi alapul, így biztosra vehető, hogy a korábbi játékokban feltűnt karakterek, Frodo, Aragorn, vagy Gandalf ebbe a projektbe most nem kerülnek be. Helyettük új szereplők megjelenése várható.

A Leyou Technologies nem egy fejlesztőstúdiót birtokol, köztük a Gears of War 4 készítéséért felelős Splash Damage-et. Ez azért lényeges, mert a vállalat közlése szerint egyelőre nem döntötték el, melyik csapatra bízzák a projektet. Az Athlon csupán tető alá hozza a fejlesztőket, így komoly esély mutatkozik arra, hogy a munka a szintén a Leyou-hoz tartozó Digital Extremes-nél landol majd. Utóbbi brigád programozta az ingyenes és igen népszerű Warframe-t, így sokak szerint nem is véletlen, hogy a Tolkien-jogokkal rendelkező Middle-earth Enterprises végül a kínai nagyvállalatot szemelte ki magának.

Az új játék várható megjelenése egyelőre nem ismert, de valószínű, hogy még jó pár évet várni kell rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.