Halmozható mobilnettel újít a Vodafone

Halmozható mobilnettel újít a Vodafone

Utolsó frissítés:

Balogh Csaba Szerző:

Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Mint a lottónyeremény, úgy halmozódik a Vodafone megújított feltöltőkártyás adattarifáiban az el nem használt adatmennyiség. A Telekom dominós ügyfelei pedig a megszokott 30 nap sokszorosán át oszthatják be keretüket.

A Vodafone 1245 forintos Tuti+Net 1 GB és 3559 forintos Tuti+Net 5 GB tarifái megrendeléstől számított 1, illetve 5 gigabájt adatforgalmat kínálnak, melyet a megrendelésüktől számított 30 napon belül lehet elhasználni. Különlegességük az újratölthető adatkeret: ha valaki a lejárat előtt újrarendeli a feltöltőkártyás adatcsomagot, akkor a korábbi keretből megmaradt adatmennyiség nem vész el, hanem hozzáadódik az újonnan rendelt mennyiséghez. A továbbgörgetett adat felhalmozása egészen a megrendelt adatkeret háromszorosáig, azaz 3 vagy 15 gigabájtig lehetséges.

A Telekomnál adathalmozásra ugyan nincs lehetőség, de a szolgáltató egy másfajta logika mentén egy hasonló megoldást azért kínál. A 2016 óta elérhető Maraton-adatcsomag lényege, hogy a rendelkezésre álló adatmennyiséget – választástól függően 533-3559 forintos díjról és 200 MB, 500 MB, 1 GB vagy 4 GB-nyi adatról van szó – a SIM-kártya érvényességi ideje alatt szabadon használhatják az előfizetők. Az érvényességi idő feltöltéstől függően 188/360/488 nap. "Ez azt jelenti, nincs ismétlődő költség, nincs elveszett adatmennyiség, egyszer szükséges csak megvásárolni, és ha elfogyott az adott adatmennyiség, az ügyfél újabb Maraton-csomagot vásárolhat" – közölte megkeresésünkre a Telekom kommunikációs igazgatósága.

A Telenor közlése szerint a Vodafone-éhoz hasonló megoldás náluk már tavaly is elérhető volt. Ha az ügyfél a ciklusforduló előtt vásárol egy újabb, az eredetitől eltérő nagyságú, 30 napig érvényes megújuló adatjegyet, akkor a két szolgáltatás adattartalma összeadódik, és az érvényességi idő is meghosszabbodik. A meglévő kártyás adatkeret egyszeri, 1 vagy 7 napig érvényes adatjegyek vásárlásával is bővíthető: ezek bármennyiszer, akár egy napon belül többször is megrendelhetők a ciklusforduló előtt, és esetükben szintén a hosszabb érvényességi idő lesz hatályos.

Ha máskor is értesülni szeretne az új díjcsomagokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások