Ettől a sportközvetítéstől leesik az álla: olyan, mintha bent lenne a pályán

Ettől a sportközvetítéstől leesik az álla: olyan, mintha bent lenne a pályán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magic Leap különleges szemüvegével már az NBA meccseit is az úgynevezett vegyes valóságban nézhetik a felhasználók.

Hosszú ideje fejleszti már a Magic Leap nevű amerikai cég azonos névvel illetett szemüvegét, amely a valós és virtuális világ összekeverésével készült képet vetít a felhasználó szemeire. A projektet annyira nagyra tartják a technológiai iparban, hogy több befektetőt is sikerült megnyerniük maguknak. A bőkezű támogatók között van például a Google és az Alibaba is.

©

A Magic Leap az évek során csak időnként számolt be egy-egy új funkcióról, de azok általában hatalmasat szóltak. A most elkészült fejlesztés szintén nem kispályás, a cég szerint forradalmi újdonsággal sikerült előállniuk, amely új szintre emeli a sportközvetítéseket: egy különleges alkalmazást készítettek, amivel úgy nézhetők az észak-amerikai profi kosárlabdaliga meccsei, mintha mi is a pályán vagy a lelátón lennénk:

A meccsek követése persze csak egy, a sok programfunkcióból, az app ugyanis másra is jó: a mérkőzések közben statisztikákat, fontos információkat láthatnak a felhasználók, ehhez ráadásul csak a fejüket kell mozgatniuk a kép azon oldalára, ahol az új ablak látható. És még egyszer: a szemüvegen nem csak át felvételről játszott, élő összecsapásokat is ugyanúgy lehet követni.

Mivel a Magic Leap szinte bárhol használatba vehető, a meccsnézés helyszíne is szabadon változtatható: mindegy, hogy az ember a nappaliban vagy a szobában ül le, gyakorlatilag mindenhol követhetők az események. A legjobb, hogy az alkalmazás nem egy koncepció része, már létezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások