Milyen lenne egy Brexit utáni, disztópikus London? Ez a játék erről szól

Milyen lenne egy Brexit utáni, disztópikus London? Ez a játék erről szól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Ubisoft Watch Dogs sorozatának új része azt boncolgatja, mi lenne, ha a Brexit kicsit más irányba vinné az Egyesült Királyságot.

A politikai híreket sem követők is pontosan tudják, mi az a Brexit, és mennyire meghatározza most egy teljes nép mindennapjait. Főként ezt felhasználva, és alaposan továbbgondolva készítette el a Ubisoft Watch Dogs című játékának új részét, a Legiont, ami így már nem is tűnik annyira fiktívnek.

A Los Angeles-i E3 videojátékos expón bemutatott program nem nélkülözi a sorozat védjegyének számító hackerkedést, valamint a lakosság minden mozgását nyomon követő rendszert sem, amelyet ezúttal is ugyanúgy kihasználhatnak majd a játékosok. Utóbbi által bármelyik városlakó felett átvehető az irányítás, amire szükség lesz, hogy a disztópikus London ne egy bűnözés melegágyává lett város maradjon a későbbiekben.

A játék összetettségét jól mutatja, hogy a felhasználónak egy titokban szerveződő ellenállás élére kell állnia, majd saját csapatát folyamatosan bővíteni. A toborzásban nagy szerepet játszik a polgárok fontosabb jellemzőit (szokásaikat, mesterségüket) nyilvántartó központi adatbázis használata.

Az első Watch Dogs játékról készült kritikánkban azt írtuk: ez az a program, amikor Batmanről kiderül, hogy igazából polgárőr és informatikus. A jelek szerint a Legionban mindez köddé válik, azt a részt a fejlesztők láthatóan egész más koncepció mentén készítik. Hogy lesz-e olyan jó, mint előzők, az jövő év március 6-án kiderül. A Ubisoft nem csak az ismertebb plaformokra (PC, Xbox One, PS4), a Google-féle Stadiára is elhozza a játékot.

Ha érdeklik az idei E3 bejelentései, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások