Megjött a Samsung új processzora, ami a Galaxy S11-ben dolgozik majd

Megjött a Samsung új processzora, ami a Galaxy S11-ben dolgozik majd

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2020-ban már az Exynos 990-es processzor ül majd a Samsung csúcsmobiljában, amiről azt ígérik, köröket ver majd az idei fejlesztésre.

Egy új csúcsmobil bemutatása előtt az egyik legizgalmasabb kérdés mindig az, hogy mennyire tudják a fejlesztők túlszárnyalni az éppen aktuális zászlóshajó teljesítményét. A Samsung most ezzel kapcsolatban csepegtetett némi információt, ami már azt is előrevetíti, milyen mobil lesz a jövő év elején érkező Galaxy S11.

A cég bejelentése szerint az új, Exynos 990 processzor – amely a következő év legjobb Samsung-telefonjaiba kerül majd bele – rendesen ráver a jelenlegi Exynos 980-as modellre. A Samsung szerint az új fejlesztés

az előző változatnál.

©

A chip támogatja a kijelző 120 Hz-es frissítését, képes hat kamerát kezelni – igaz, egyszerre legfeljebb csak hármat. Mindezek mellett megbírkózik a Samsung nemrég bejelentett 108 megapixeles szenzorával is.

A cég az új Exynos Modem 5123 modemet is bejelentette, ami a 990-es processzorral dolgozik majd együtt, és amivel 5G-képes telefonok kerülnek majd a piacra.

©

A dél-koreai cég emellett gyártósorra küldi az új, megvariált memóriachipjeit is, aminek köszönhetően több lesz a hely a telefon belsejében – így nagyobb akkumulátor is kerülhet bele –, illetve a készülékben dolgozó "mesterséges intelligencia" is precízebb lehet.

Érdekesség egyébként, hogy jövőre a Samsung szakíthat az S-sorozattal, és egy teljesen új névvel mutathatja be a legújabb csúcsmodelljét.

Ha kíváncsi a Samsung újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások