Jött egy kép a Huawei P40-ről, de továbbra is az a legnagyobb kérdés, piacra dobják-e nálunk

Jött egy kép a Huawei P40-ről, de továbbra is az a legnagyobb kérdés, piacra dobják-e nálunk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég felkerült a Twitterre egy kép, amin állítólag már a Huawei P40 látható – igaz, csak oldalról, de már így is látszik rajta néhány érdekesség.

Bár az elmúlt időszakban leginkább a Samsung februárban érkező új csúcsmobiljairól lehetett kiszivárgott információkat hallani, azért a Huaweiről sem szabad megfeledkezni. A kínai vállalat jövőre – ha az eddigi évek forgatókönyveit nézzük, valószínűleg márciusban – jön majd ki a P40-sorozat darabjaival.

A pletykák szerint a Huawei P40 egy 6,57 colos FHD+ AMOLED kijelzőt kap majd, amely támogatja a HDR megjelenítést is. Az előlapon nem lesz szenzorsziget, helyette két kameralyuk segítségével lőhetünk majd szelfit. Erről a telefonról láthatunk most egy hivatalos(nak tűnő) képet, ami ugyan sokat nem árul el, azt viszont igen, hogy a készülék széleit – vagyis a kijelzőt – lekerekítették, a hátlapból pedig a sarokból dudorodik ki az optikákat összefogó kameraház.

A kép alapján úgy tűnik, a kijelző lekerekítése nem olyan mértékű, mint a Mate30 Pro esetében, vagyis nem a vízesés (waterfall) kijelzőt kapja majd a telefon. Mivel ez nem hivatalos információ, így persze lehet, hogy a valódi készülék eltér majd a fent látottaktól.

Egy másik Twitter-bejegyzés a szintén a P40 Lite-ról árulkodik.

Ha hihetünk a pletykának, akkor a Huawei lényegében arra készül, hogy a nemrég bejelentett nova 6 SE-t árulja majd P40 Lite-ként azokban a régiókban, ahol elérhető a P-sorozat.

Huawei nova 6 SE
©

Ha ez igaz, akkor a készülék 6,4 colos, 1080 x 2310 pixel felbontású LCD kijelzővel, Kirin 810-es processzorral, 8 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel, négy darab hátlapi kamerával, egy kameralyukas megoldással elhelyezett szelfikamerával, 4200 mAh akkumulátorral, valamint 40W-os gyorstöltéssel lesz elérhető.

A Huawei 2020-as telefonjait érintő legnagyobb kérdés persze továbbra sem a hardvert illeti, legalábbis felénk, Európában, hanem a szoftvert. A kínai gyártó eladásai határozottan megtorpantak, miután hónapok úta sújtja a céget az amerikai embargó, mely miatt nem kerülhet teljes értékű Android rendszer készülékeire. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például a Gmail, a YouTube, vagy éppen a mindenféle app letöltésére szolgáló Play áruház sem elérhető az újabb modellekről, a Mate30-sorozatot éppen ezért piacra sem dobták felénk.

Ahhoz, hogy ez a P40-esek esetében máshogy legyen, vagy ki kell egyeznie az Egyesült Államoknak Kínával, vagy a Huaweinek illene előállni saját ökoszisztémájával. Bár a Huawei korábban azt közölte, újonnan fejlesztett oprendszerük gyorsan leválthatja a Google felületét, a valóság az, hogy évekre vannak attól, hogy a Harmony OS legyen "az új Android".

Ha kíváncsi, milyenek lesznek a Huawei új telefonjai, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.