25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sportolók legtöbbje a harmincas évei végén vonul vissza, ám a videojátékos Thomas Paparatto mindössze 25 évesen kényszerül erre.

A hüvelykujjában bekövetkezett súlyos sérülés miatt kénytelen visszavonulni a profi videojátékos élettől Thomas Paparatto. A ZooMaa néven ismert New York-i játékos 25 évesen adja fel karrierjét – számolt be róla a BBC.

Paparatto, aki a Call of Duty egy tehetséges játékosaként került a New York Subliners csapatához, a Twitteren közölte döntését, rajongók százait elszomorítva ezzel. A bejegyzésben arról is szót ejt a fiatal, hogy a keze korábban sem volt teljesen rendben, műtétre is szüksége volt.

A játékos közleménye szerint nyolc éven át foglalkozott versenyszerű videojátékozással, de a sérülés lehetetlenné teszi a folytatást. “Úgy érzem, hogy ez a csapatommal szemben sem lenne tisztességes” – idézte a fiatal szavait a BBC.

A profi (jelentős honoráriummal is támogatott) videojátékozás elengedhetetlen kelléke az átlagosnál gyorsabb reflex és a higgadt, pontos gondolkodás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.