szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 2010-es évek eleje óta elképesztő módon megugrott az országban a püréparadicsom termesztése, a nagy részét itthon is dolgozzák fel.

Csaknem hétszeresére emelkedett az ipari paradicsom hazai termőterülete az elmúlt években; az évtized elején még a megszűnés szélén álló ágazatban ma már biztos piaca van a terménynek, ugyanis a teljes mennyiséget hazai feldolgozóüzemek vásárolják fel – írta a Magyar Idők kedden.

Míg a 2012-es, mélypontnak számító évben alig 210 hektáron foglalkoztak a zöldség termesztésével a gazdálkodók, tavaly már elérte az 1400 hektárt a termőterület, a betakarított mennyiség pedig a 2010-2012-es 16 ezerről 120-125 ezer tonnára ugrott.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruitveb) elnöke a lapnak azt mondta, a pozitív tendencia egyértelműen a piaci kereslettel és az elmúlt évek feldolgozóipari fejlesztéseivel hozható összefüggésbe.

Az Univer tavaly átadott beruházásának eredményeképpen 70 ezer tonnáról 125 ezerre nőtt a feldolgozott paradicsom mennyisége.

Párbajnak indult, össztűz lehet belőle: érik a nagy csata a Fidesz és a Tisza között

Párbajnak indult, össztűz lehet belőle: érik a nagy csata a Fidesz és a Tisza között

 Újraindítaná a Dáridót Galambos Lajos

 Újraindítaná a Dáridót Galambos Lajos

Gondolkozz velünk: Tavaszi böngésző – Szexi a matek 20.

Gondolkozz velünk: Tavaszi böngésző – Szexi a matek 20.

Ozzy végleg felhagy a rock 'n' roll életformával: „Lesz pár pónink és csirkénk”

Ozzy végleg felhagy a rock 'n' roll életformával: „Lesz pár pónink és csirkénk”