Ordító V8-as: itt a megújított Mercedes-AMG GT sportkocsi

Ordító V8-as: itt a megújított Mercedes-AMG GT sportkocsi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A stuttgarti gyártó apró finomításokat hajtott végre kupé sportkocsiján, melyből többek közt egy pályahasználatra szánt új változat is érkezett.

A Mercedes 2014 szeptemberében leplezte le kétüléses sportkupéját, a Mercedes-AMG GT-t, mely azóta több kivitelben, de változatban formában és technikával készül. A csillag emblémás német gyártó most azonban elérkezettnek látta az időt egy kisebb időközi ráncfelvarrásra, illetve arra, hogy bemutasson egy minden korábbinál keményebb GT-t. A Los Angeles-i Autószalonon debütált GT R Prót:
©

Az AMG GT3 és GT4 versenyautók által inspirált GT R Prót kifejezetten pályahasználatra optimalizálták, az alap GT R-hez képest módosították többek közt a futóművet, a padlólemezt és az aerodinamikai szettet. Ezeknek köszönhetően az új kocsival nemrégiben futottak egy 7.04.632-es kiváló kört a Nordschleifén.

©

A GT sorozat a facelift kapcsán új LED-es fényszórókat, enyhén módosított farrészt, 12,3 colos kormány mögötti digitális műszeregységet, illetve két érintőfelülettel ellátott új sportkormányt kapott.

©
©

A hétfokozatú duplakuplungos automataváltóhoz, illetve a biturbó V8-as motorhoz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, vagyis maradt a kiviteltől függően 462-585 lóerős teljesítmény. És természetesen a hátsókerék-hajtás és az ordító sportkipufogó.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.