hvg.hu Gazdaság

Ügyes: Vasárnapi pótlék csak annak jár, aki nemigen dolgozik vasárnap

A kiskereskedelemben dolgozók vélhetően nem tapsoltak a vasárnapi zárva tartás eltörléséhez. A vasárnapi bérpótlékra éppen csak azok nem jogosultak, akik rendszeresen dolgoznak hétvégén is. Nagyon úgy fest ugyanis, hogy pont ők nem kapnak egy petákkal sem többet azért, mert vasárnap dolgozniuk kell. A vasárnapi boltzárral együtt ugrott a 100 százalékos bérpótlék is, amely az addig engedélyezett öt, rendkívüli vasárnapra járt, most, hogy bárki kinyithat, a kereskedelemben vasárnap dolgozni már nem számít kivételesnek.

hvg.hu Itthon

Rogán: Az ellenzék miatt nem lesz vasárnapi bérpótlék

Rogán Antal kormányzati propagandáért felelős miniszter azt mondta a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló parlamenti szavazás előtt, hogy felelőtlen volt az MSZP népszavazási kezdeményezése. A törvényben, amelyet az MSZP népszavazási kérdése megsemmisíteni kért, nincs szó a pótlékokról.

MTI Itthon

Beperlik a buszsofőrök a BKV-t

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a 300 millió forintot is elérheti a sofőrök követelése a BKV-tól, miután elmaradtak az elsőajtós jegyellenőrzésért járó bérkiegészítések. Több mint kétezer munkavállalót érinthet az ügy.

MTI Vállalkozás

Vasárnapi nyitva tartás: átvariálják a bérpótlékot

Aki az év minden vasárnapján nyitva tart, annak csak 50 százalékos bérpótlék jár. Aki viszont csak a kijelölt szabad vasárnapokon nyit ki, az megkapja a bérpótlék száz százalékát – döntött csütörtökön a törvényalkotási bizottság. A változtatás a kereskedelmet érinti, azokban a szektorokban, ahol eddig nem volt vasárnapi pótlék, ezután sem lesz. Magyarországon egymillió ember dolgozik vasárnaponként.

MTI Gazdaság

Nem gondolta meg magát a kormány, jár a vasárnapi bérpótlék

A kereskedelemben továbbra is jár az 50 százalékos bérpótlék vasárnapi munkavégzés esetén, ahol a jogszabályok nem tiltják a munkavégzést, a 100 százalékos bérpótlék pedig minden dolgozót megillet az adventi időszakban és egy, a munkaadó által választott vasárnap alkalmával.

MTI Itthon

MN: hangfelvételen leplezték le magukat a Tesco-igazgatók

Egy telekonferencia hangfelvételének leiratát közölte a Magyar Nemzet, amelyben a lap szerint a cég személyzeti igazgatói kijelentik, hogy nem működik a rendkívüli munkavégzésre járó pótlék bérszámfejtése. Az ügyben a rendőrség is nyomozott a multinacionális vállalatnál.

1 2

A címlapról ajánljuk