hvg.hu Gazdaság

Repülő üzemmódba kapcsolt a forint

Elég volt Nagy Mártonnak (a jegybank alelnökének) egy meglepő bejelentést tennie ahhoz, hogy a pénzügyes berkekben régóta inkább csak remélt 310 forintos euróárfolyam közelébe erősödjön a forint.

hvg.hu Gazdaság

Hihetetlen videón az euróválság

A Bloomberg oldalán egy több mint 12 perces videó jelent meg, melyben közérhetően magyarázzák el azt, hogy miért alakult ki az eurózóna, mi vezetett az euróválsághoz, és hogyan is áll a helyzet most.

hvg.hu Gazdaság

Mitől megy jobban a szlovákoknak és a lengyeleknek?

Egy elemzés szerint a Visegrádi Négyekből Lengyelország és Szlovákia gazdaságilag jobban teljesít hazánknál és Csehországnál. Az eltérő eredmények legfőbb oka a fiskális politikában keresendő – állítja a Financial Times.

hvg.hu Gazdaság

A világ java mögött kullogunk költségvetési felelősségben

Magyarország mindössze öt országot előz meg azon a 34 szereplős ranglistán, amelyet a fiskális, azaz költségvetési felelősség és a fenntarthatóság alapján állított össze és tett közzé az amerikai Stanford Egyetem és a Comeback America Initiative elnevezésű szervezet.

hvg.hu Gazdaság

Mi kell az eurózóna túléléséhez?

A Citi vezető közgazdásza szerint a közös európai deviza megmentéséhez több pénzre, nagyobb szigorra és működőképes csődmechanizmusra van szükség. Ezek nélkül az eurózóna sorsa egy éven belül megpecsételődhet.

MTI Gazdaság

Szaúdi jegybankár komoly intelmei az Európai fiskusnak

Az európai szuverén adósságszolgálati válság „ébresztőt fújt” a megfontolt, körültekintő fiskális politikának és az egyes tagállamokat sújtó költségvetési megszorítások miatt visszavetheti az euróövezet gazdasági növekedését is – mondta a szaúdi jegybank, a SAMA (Saudi Arabian Monetary Authority) kormányzója, Muhammad Al Jasser egy rijádi konferencián.


A címlapról ajánljuk