MTI Tech

Jól vannak a világ első klónkutyájának klónjai

Immár hétévesek, és remek egészségnek örvendenek a világ első klónkutyájának, a néhai Snuppynak életben maradt klónjai – derült ki a Szöuli Nemzeti Egyetem, a Michigani Állami Egyetem és az Illinoisi Egyetem kutatóinak közös tanulmányából, amelyben a szakemberek részletesen beszámolnak a kutyák fejlődéséről.

hvg.hu Itthon

Klónozott bankkártyákkal bukott le egy román BMW-s

Tetten érték a szegedi rendőrkapitányság járőrei azt a román férfit, aki klónozott bankkártyákkal vett fel készpénzt szegedi, szőregi és deszki ATM-ekből – közölte a Csongrád megyei rendőrség.

MTI Shake

Harminc éve kihalt békafajt klónoztak

Korszerű klónozási technológia segítségével újjáélesztették és működésbe hozták egy harminc éve kihalt békafaj genomját ausztráliai tudósok, aminek eredményeként néhány napig életben maradó embriókat hoztak létre.

MTI Világ

Már a klónt is klónozzák Japánban

Klónok huszonhat generációját hozták létre egyetlen egérből japán kutatók: a sikeres kísérlet reményeik szerint utat nyithat a haszonállatok tömeges mesterséges szaporítása felé.

MTI Shake

Klónozná a neandervölgyi embert egy amerikai tudós

Egy amerikai tudós szerint a fosszíliákból nyert DNS-ből klónozással életre lehet kelteni a neandervölgyi embert: a faj feltámasztása számos betegség, köztük a rák és a HIV-fertőzés gyógyítását szolgálhatná.

MTI Világ

Meghalt Dolly egyik klónozója

Meghalt az egyik kutató, aki részt vett Dolly bárány, az első felnőtt állat sejtjéből klónozott emlősállat létrehozásában – jelentette be csütörtökön a közép-angliai nottinghami egyetem, ahol a tudós oktatott.

MTI Világ

Új leletekben bíznak a mamutklónozást tervező tudósok

Újabb mamutmaradványok kerültek elő Szibériában, amelyek esetleg jó állapotban fennmaradt sejtmagokat tartalmazhatnak, így orosz és dél-koreai tudósok szerint közelebb juthatunk a tízezer éve kihalt ormányosok klónozásához.

1 2

A címlapról ajánljuk