Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#menü

hvg.hu Gasztro

Városnézés vacsora közben

Bármiben lefogadnánk, hogy Valentin napon Vincent Thiessé séf is engedményt tesz, és becsempész a menüjébe valami szívecskés meglepetést. Elvégre Párizs a szerelmesek városa. S momentán az egyetlen hely a világon, ahol városnézés közben szolgálnak fel ebédet és pezsgős vacsorát egy emeletes buszon.

T.S. Gasztro

A sonka, ami összeköt

A gasztronómia és a művészet két olyan távoli országot is összehoz, mint Japánt és Spanyolországot. Jelen esetben kapcsolatukban a sonka az egyik főszereplő, a másik pedig egy szobrász- és restaurátor művész.

hvg.hu Gasztro

Menü a könyvtárból

„Olvastad? Filmen is láttad már? Nálunk meg is kóstolhatod!” Így invitálja a vendégeket egy, a közelmúltban megnyílt új budapesti étterem, ahol az elmúlt két hétben már étlapra került az indul a Bakterház cípőpertlis levese épp úgy, mint a Szürke ötven árnyalata ihletésére a mákleves.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A csülökpörköltet is szereti Bourdain

Az Élesztőben jót sörözött, a New York kávéházban pedig bekebelezett egy négyfogásos menüt Anthony Bourdain, a világhírű amerikai séf. Mellesleg filmet forgatott a CNN-nek.

hvg.hu Gasztro

Hagyományosan szeretjük

Egy nagy karácsonyi közvéleménykutatás keretében 5000 olvasó válaszolt az ünnepi étkezési szokásokkal kapcsolatos kérdésekre. Kiderült, hogy az átlagos magyar ünnepi asztal köré 5-7 fős család ül, hogy a menüt túlnyomórészt a nők állítják, még hozzá hagyományos fogásokból össze (74%), és a férfiak segítsége nélkül készítik el (63%). A válaszadók közel háromnegyede kevesebb, mint 20.000 forintot költ.

hvg.hu Gasztro

Töltött káposzta és bejgli helyett - recept

A töltött káposzta, a halászlé és a bejgli legalább olyan elmaradhatatlan kelléke az ünnepnek, mint a karácsonyfa, a csillagszórók és az utolsó pillanatban beszerzett ajándékok. Most még van időnk, hogy a bevásárló listánkra pár új fogás hozzávalóit is feljegyezzük.

T.S. Gasztro

Árverezik a legjobb séfek menüit

Francesco Bottura, Thomas Keller, Luis Aduriz, Helena Rizzo, Gaston Acurio és más, hasonlóan világhírű séfek hétfőtől az eBay-en. Akinek van minimum 100 fontja, kezdheti a licitet receptjeikre.

hvg.hu Gasztro

Asztaltársaság az életért

Egy évvel ezelőtt alakult a Nárcisz Asztaltársaság. Tavaly decemberben hét étterem fogott össze, hogy heti egy menü árával támogassa a Magyar Hospice Alapítványt. A virág, mely az egész világon a súlyos betegekkel foglalkozó intézmények szimbóluma, kinyilt: az adományokból az óbudai Hospice Házban egy betegszoba egész éves fenntartását tudják fedezni.

hvg.hu Gasztro

Menő menük pár ezerért

A november sem múlhat el össznépi éttermi akciózás nélkül, ezúttal a TableFree Éttermi napok alkalmából kínálnak alkalmi menüket egységáron Budapest 26 vendéglátóhelyén.

-gy- Gasztro

Itt érdemes libázni - tippjeink

Ez idő tájt nem garantálnánk a libák biztonságát. Legtöbbjük nagy eséllyel végzi serpenyőben, sütőben. Nyakukon derék Szent Márton napja, amiről köztudomású, hogy komoly libavésszel jár, hiszen aki mostanság libát nem eszik, az egész évben éhezik.

Szántó András Gasztro

Barokkos bőség - egy kép nyomában

Hány ember nézte végig, ahogy Mária Terézia evett? Mennyi fogásból állt egy barokk lakoma? Mi történt a maradékkal? Nem kell könyvtárnyi szakirodalmat böngésznünk, elég, ha csak figyelmesen megvizsgálunk egy képet, tudósít a korról.

hvg.hu Gasztro

Blues sörvacsorára hangolva – két szólamban

A pesti Palota negyed, a Mikszáth tér és környéke egykor alternatív kocsmák sorával vonzotta az éjszakai élet strapabíró vándorait. A régiek közül már csak a Nothin' But The Blues Pub működik, amelyik több mint nagykorúsítva képes bámulatos átváltozásokra. A minap sörvacsorát celebráltak, amelyen ott jártunk, s kissé rendhagyóan tálaljuk.

hvg.hu Gasztro

Lakosztályétterem - két nap luxus

Nem elírás, ezúttal nem egy újabb lakásétteremről van szó. Egy új gasztrokulturális fogalmat ízlelgethetünk, egészen pontosan, egy új formációban ízlelgethetünk luxus körülmények között, luxus menüt. Igaz, egyelőre csak Márton tiszteletére.

hvg.hu Gasztro

6 gasztro tipp a Design Hétre

Egy fogás akkor igazán emlékezetes, ha a szem is jóllakik tőle - a design nagyon is ismert fogalom a gasztronómia világában. A Design Hét Budapest 2014-en október 3-12. között bőven válogathatunk a gasztronómiai kínálatban is. Van 6 tuti tippünk.

Szauer Judit Gasztro

Mörwald világa és az igazi bécsi rántott csirke - recept

Toni Mörwald, Ausztria egyik leghíresebb séfje a napokban Magyarországon járt, hogy bemutassa a sokszínű osztrák konyhát, saját értelmezésében. Menüjében felvonultatta az osztrák konyha több tradicionális elemét, a mi kedvencünk természetesen a klasszikus rántott csirke és burgonyasaláta lett. Villáminterjú, és recept.

T.S. Gasztro

Egy étterem csak neked

Nemcsak egy újabb étteremről, hanem egy új kategóriáról is szó van: egyasztalos, kizárólag előzetes foglalással látogatható vendéglátóhely, egyedi kívánságok szerint, a legteljesebb diszkrécióval.

SZJ Gasztro

A tökéletes Oscar-bál receptje

Miután az összes sztár végigvonult a vörös szőnyegen, s ki-ki átvette a neki járó kis aranyszobrocskát, kezdődhet a parti. A csodálatos ruhakölteményeken, cipőkön, ékszereken, frizurákon túl minket leginkább az izgat, mit esznek a sztárok a Governor’s Ball estéjén.

Gy.Zs. Gasztro

Az asztaltól az ágyig egyenes út vezet - kell néha kaviár

"A jó és boldog szerelmi viszony sokkal több egyszerű szexuális tornamutatványnál" - szögezi le Max de Roche, aki filozofálgatás és moralizálás helyett inkább asztalhoz ültette a szerelmeseket a Szerelem étkei című praktikus művével. Követői számosan akadtak, köztük egy bizonyos Thomas Lieven is, a Nem kell mindig kaviár című sorozatból.

MTI Itthon

A polgármester is a törökbálinti iskola átlagos menzakajáját eszi egy ideig

A törökbálinti polgármester szerint a szülők, a szolgáltató és a ő maga is folyamatosan ellenőrzik az étel minőségét a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola menzáján. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal átlagosnak minősítette a február 6-án vizsgált menüt. Az ételre sokan panaszkodtak korábban.

Gy.Zs. Gasztro

Egy fiatal csapat és egy nagy generáció

Ha Les Seigneur du Vin veszi a fáradtságot, és egy estére feljön Pestre, hogy a Belváros egy szűk kis utcájában vacsorázzon, akkor ott tényleg történik valami. Már az is elég, hogy a Vigyázó Ferenc utcában január közepén kezdődött a február.

1 2 3 4 5
Már szombaton életbe lép az EU-ban a változás, ami minden egyes mobilt, fülhallgatót és billentyűzetet érint

Már szombaton életbe lép az EU-ban a változás, ami minden egyes mobilt, fülhallgatót és billentyűzetet érint

Hasbeszélő: Majdnem elbagatellizált ebéd egy patinás budai villában

Hasbeszélő: Majdnem elbagatellizált ebéd egy patinás budai villában

Feloszlatta a törvényhozást a német államfő

Feloszlatta a törvényhozást a német államfő

Beperelte a magyar államot a bőnyi rendőrgyilkos

Beperelte a magyar államot a bőnyi rendőrgyilkos

Meghalt két síelő, akiket lavina sodort el az osztrák Alpokban

Meghalt két síelő, akiket lavina sodort el az osztrák Alpokban

Rendőrrel szólalkozott össze a Fradi középpályása Jeruzsálemben, az izraeli nemzetbiztonsági miniszter is reagált

Rendőrrel szólalkozott össze a Fradi középpályása Jeruzsálemben, az izraeli nemzetbiztonsági miniszter is reagált

Sulyok Tamás a sikeres nemzet receptjéről beszélt, és József Attilát is idézett karácsonyi tévés beszédében

Sulyok Tamás a sikeres nemzet receptjéről beszélt, és József Attilát is idézett karácsonyi tévés beszédében

Egy friss tanulmány példákkal bizonyítja, hogy terel, elhallgat és valótlanságokat állít a kormányzat és az akkugyárak is a kockázatokról

Egy friss tanulmány példákkal bizonyítja, hogy terel, elhallgat és valótlanságokat állít a kormányzat és az akkugyárak is a kockázatokról

Miért imádjuk a háztartási kekszet? És ha még Nutella is van rajta? Kedvenceink titkos története

Miért imádjuk a háztartási kekszet? És ha még Nutella is van rajta? Kedvenceink titkos története

A címlapról ajánljuk