Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A stockholmi Metro újság utazási rovata Élvezd a trendi Budapestet címmel kétoldalas cikkben mutatja be fővárosunkat. A lap szerint Budapest az egyik legizgalmasabb európai úti cél.
Fő szempontunk az idő- és pénztakarékosság. A húst most még nem kerüljük, nevezzük ki ezt egy átvezető hétvégének, mielőtt életbe lép a böjti étrend. De már arra is gondoltunk.
A kézműves sörök kedvelői a hét végén a pohár fenekére nézhetnek a Főzdefeszt szokásos helyszínén, a budapesti Mikszáth Kálmán téren. Nem fesztivál, de nagy kortyolás a legújabb sörökből.
A budapesti Millenárison március 9-11. között 5 ezer ízzel lesznek jelen a hazai és határon túli magyar régiók a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán. A február 22-i sajtótájékoztatón újabb bejelentéseket tettek a szervezők: a vásáron a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is képviselteti magát. A látogatók az NFH standjánál termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba, valamint a helyszínen jelenlévő szakértőkkel általános fogyasztói problémákat is megvitathatnak. Mindezek mellett elindul, az Állj a magyar ízek mellé! mozgalom is.
A HVG bemérette a tejeket, és hatféle dobozban is tejidegen vizet talált. A gyártó szerint ennek oka nem technológiai hiba vagy csalás volt, hanem a fagyos időjárás. A HVG-labor a sajtokat és álsajtokat is bevizsgálta.
A minap meghívást kaptunk egy telekommunikációs cég rendezvényére, amely a tabletek konyhai hasznosságát volt hivatott demonstrálni ismert személyiségek társaságában. Hogy mi értelme volt? Annyi mindenképpen, hogy felhívta figyelmünket, mind Androidra, mind Apple-re már számos főzést könnyítő applikáció létezik.
Meg vannak számlálva a napjaink, de nagyon. Itt a hamvazó szerda, és még egy utolsó mentsvár a zabáló, avagy torkos csütörtök. Mi meg majdnem elfelejtettünk fánkot sütni.
Széll Tamás, a Gerbeaud ház Michelin csillagos Onyx éttermének séfje képviseli Magyarországot márciusban a Bocuse d’Or, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai versenyének európai döntőjén Brüsszelben.
Ha valaki egy étteremben Zöld Magyart rendel, akkor azért azt lehet sejteni, hogy nem egy újabb környezetvédelmi frontharcosról van szó. A többit találgathatjuk. Még pallérozott borravalo.hu szerző is elbizonytalanodott, és a név olvastán leginkább egy koktélra tippelt.
Holland kutatók jóvoltából őszre elkészülhet annak a hamburgernek a prototípusa, amelyben a húst állatok meggyilkolása nélkül, őssejtekből kitenyésztett izomszövet alkotja - hangzott el egy kanadai konferencián.
A szigetszentmiklósi Gere pékségben sütött Debreczeni krumplis-komlós kenyér vitte el a pálmát a nemzetközi cukrász- és sütőipari szakkiállításon kenyér kategóriában, így ez lesz a nemzet kenyere augusztus 20-án - tájékoztatott Kolozsváry Péter, a pékség kereskedelmi és marketing vezetője.
Február közepétől hétvégeken megnyílnak a Badacsony vidéki pincék kapui. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében immáron ötödik alkalommal kerül sor a Borbarangolás rendezvénysorozatra.
Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, sokunknak Erdély nemcsak a szívében, de a gyomrában is ott van. Főként, ha személyes ízemlékek kötnek hozzá egy gasztroturistáskodás nyomán.
Különleges ízutazásra várnak mindenkit március 9. és 11. között a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői. A vásáron fellelhető 5 ezer ízt most ugyanis régiókra bontva mutatják be. Így akár fél nap alatt végigkóstolhatjuk a hazai és a határon túli magyar ízeket, s eljuthatunk a szatmári szilvától a szegedi paprikáig.
Aki itt a Kárpát-medencében fanatikusan kínai konyhára vadászik, az eredjen a Malackaraj nyomába. Ő sem kíméli magát. Bár azzal ijesztget, sosem találjuk meg a „sehova se vezető” úton a tetthelyet, meglehetősen precíz leírást, útvonaltervet mellékel.
Budapest első téli gasztronómiai fesztiválja február 23-án nyitja meg kapuit. Az Erzsébet téri Gőzölgőn tea- és kávékülönlegességek, forró csokoládék, pálinkák és zenei ínyencségek várják a látogatókat.
A francia borok és szeszesitalok exportja megdöntötte tavaly a történelmi rekordot, meghaladva először a 10 milliárd eurót. A növekedés 10 százalékos volt az előző évhez képest - közölte a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetsége (FEVS) kedden.
Valentine nap alkalmából szívügyének tekinti a serteperte.hu., hogy bebizonyítsa a serfőzés letéteményesei a régi szép időkben éppen a hölgyek voltak. Aki nem hiszi, most utána járhat.
Ha valamire el lehet mondani, hogy parányi mérete ellenére igazi örömszerző, valóságos boldogsághormon-bomba, az éppenséggel a macaron. Rajongói tábora hatalmas. Ráadásul nemcsak az édesszájúak alélnak el tőle, tekintve a kecskesajtos, libamájkrémes, sós-karamellás és egyéb rafinériákat.