Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az amerikai elnök kubai látogatása során jelképesen új fejezetet nyitott a havannai magánvendéglátás működésében is. Barack Obama és családja első vacsoraestjének helyszíne ugyanis egy jó hírű paladar, azaz lakásétterem volt. Még az anyóst is elvitték sertés sültet enni.
Ha nem akarunk kalácsot fonogatni, mi több, inkább valami majdnem olyat, mégis mást szeretnénk, akkor süssünk húsvétra brióst. Nem akármilyet. Nem olyan, mint a bolti, pláne nem úgy néz ki. Mert francia, és nekik szigorú briós-szabályrendszerük van. Viszont a magyar húsvéti sonka békében és örömmel megfér a francúz specialitással.
Ki gondolná, hogy a sonka, torma, tojás szentháromsága és a süteményhegyek mellé koktélok is passzíthatók. Elég rendhagyóak, még haladó koktélozók is rácsodálkozhatnak, mi kerülhet ki egy profi vegykonyhájáról.
Ha nem is a tengerentúlra, de a budapesti New York Palotába költözik április 6-án a Badacsonyi Borvidék. Ez a jubileumi túra: ötödik alkalommal töltik személyesen a badacsonyi borászok szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba a borvidékre legjellemzőbb borokat.
A kályhásmester após révén Magyarországra keveredett svájci bankárból lett borász az elmúlt években számos díjnyertes vörösborral hívta fel magára a figyelmet. Heumann legutóbbi vörös házasítását, a Lagonát 90 pontra értékelte a nemzetközileg mértékadó szaklap, a londoni Decanter Magazin.
A katalán sztárszakács Ferran Adrià és a The Walt Disney Company közös projektjének első szellemi műve egy gyerekeknek szóló receptkönyv, küszöbön lévő megjelenését nagy érdeklődés előzi meg Spanyolországban.
Nyuszi mindjárt betoppan, és gyanítjuk, hogy édesszájú. A répatorta helyett, mellett biztos örül egy mutatós gyümölcsös pitének, amibe belebújtatunk pár almát.
Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.
A húsok és a halak mellett füstaromája lett a divatos brit éttermekben a vajnak, a gyümölcsöknek és a zöldségeknek, de még a koktéloknak is. Füstölnek nagyok és kicsik, a divat a háztartásokban is egyre terjed.
Az 1840-es évekre a reformkori hazai ipar fellendülését a magyar kézművességet pártoló propaganda, is nagy mértékben segítette. „Az ébredő nemzeti öntudat rájött, hogy a függetlenség üres szólam, hacsak politikai reformokat követel, de gazdaságiakat nem”. S hogy többek között mit eredményezett az ébredő nemzeti öntudat? A magyar sört.
A közelmúltban különleges vacsora színhelye volt a Boscolo Budapest Hotel Salon étterme. Egy 3 Michelin-csillagos séf, a német származású Thomas Bühner érkezett vendégségbe Wolf András és Fekete Antonió konyhájába, hogy együtt készítsenek gourmet menüt egy rendhagyó bemutatóra.
Pikáns kép, ugye? Szaftos, puha, engedelmes sertésszűz. Omlós-ruganyos húsával felveheti a versenyt a büszke bélszínnel, és megérdemli a pezsgőfürdőt. És mi is megérdemlünk egy ünnepi fogást a hosszú hétvégén.
Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.
Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén, a VinCE-n a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A boros közönségnek csöppet sem volt ellenére.