Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már vártuk. Máshonnan nem is indulhatna el a legújabb antitrend őrület, mint az egészségmániás Amerikából. Állítólag államok szerte egyre többen követik az arizonai Tempe város Heart Attack - Szívroham - grilljének a filozófiáját: „ Ízek, amelyekért érdemes meghalni.”
Fogadjunk, hogy a legtöbb háztartásban nemcsak a csoki nyuszikat, de a sonkamaradékokat is kerülgetjük ilyen tájt. Mert igenis eljő az idő, amikor a legelszántabb ragadozó sem képes több füstölt holmit magába gyűrni. Egy darabig darvadozhat a hűtőben, de a legközelebbi hétvégén bámulatos átváltoztatásával könnyedén megúszhatjuk az ebédet. Sonkát sonkával.
Izraelben az utóbbi hónapokban reneszánszát éli a magyar konyha, miután egy fiatalember, Ofer Vardi, hetente megjelenő recept-rovatot nyitott az ország legnépszerűbb portálján, a yneten. Nemcsak az ételrecepteket tálalja fel, hanem családi történeteivel, nagyszülei emlékével is fűszerezi a „lakomát”. Mára hatalmas olvasó és főzőtábort szerzett magának és étkeinek.
Idén is reflektorfénybe kerül a magyar pálinka: május 10. és 13. között a Budapesti Pálinka Fesztiválon 23 főzde 300 féle pálinkát kínál a Városháza Parkban.
Minden ünnepnek megvan a maga gasztronómiai hagyománya. A húsvét sem képzelhető el kalács, sonka, tojás, bárány nélkül. De muszáj mindig mindent ugyanúgy az asztalra tenni, mint ahogy megszoktuk? Vagy lehet kicsit másként is? A vargánya krémleves hamis tojással, a báránycomb szelet édesköményes zöldségágyon, félig szárított cukorparadicsommal, a menüsor végén pedig a rántott kalács rózsafagylalttal új színt hozhat a húsvéti palettára. Úgy ahogy a Bock Bisztró mesterszakácsa, Bíró Lajos tálalja nekünk.
Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács segítségével a töltött tojás és paradicsom elkészítési módjával ismerkedhetünk meg, mely igazán jól mutat majd a húsvéti asztalon.
Buday Péter, a Matteo és a Trió étterem séfje segítségével rántott és sült húsvéti bárányt készíthetünk. Azt is megtudhatjuk, hogyan készül a pisztáciás mákpiramis eperkrémmel. Jó ízvadászatot kívánunk!
Két dologtól viszolygok a legjobban: ha korán kell kelnem, meg ha sürgetnek. Ez a kettő rendszeresen összetorlódik a konyhában. Még meg sem ittam a reggeli kávémat, s már harangoznak. A kelleténél mindig korábban. Kidolgoztam az elméletemet, miszerint a látszólagos lustaság a háztartásban valójában maga a kreativitás. Azóta – húszon éve - önmegvalósítok. Akkor s abból, ami éppen a háznál van. Nyilván nem vagyok egyedül, s gondolva sorstársaimra, ezentúl rendszeres tippekkel igyekszem segítségükre sietni – ha éppen nekik sem akaródzik fárasztó bevásárló körútra indulni.
Hogy ki, melyik fajtájú és színű bort részesíti előnyben, ízléstől és a mellé felszolgált ételtől függ. Egyes vélekedések szerint bonyolultabb a fehér borból nagyot alkotni, mert míg a vörös szőlő íze, illatjegyei meghatározóvá teszik a karakterét, a fehér szőlőhöz nagyon kell érteni, hogy előcsaljuk a megfelelő ízt.
Pálinka? Akkor biztos szilva, körte vagy barack, gondoljuk. Ám bodzából, naspolyából, somból, berkenyéből vagy galagonyából is remek pálinka készülhet.
„Kinek az étel öröm, öröm az élet is”- Alexander Brody idézetét olvashatjuk a bisztró heti menüt kínáló táblája fölött. Ez sok mindent elárul a Bock filozófiájáról.
Csodálatosan illatozó parasztsonkákat lehet kapni a pesti piacokon, igaz, meg kell fizetni az árát. Ha biztosra akarunk menni, és el akarjuk kerülni a jóféle húsvéti húsokra legfeljebb csak hasonlító termékek vásárlását, ne habozzunk, keressük fel a vásárcsarnokok pultjait.
Londonban három hónap alatt több mint félmillió nézője volt a „sajttévének”, amely a valóságshow-khoz hasonlóan, élőben közvetíti megállás nélkül egy
sajt érését.
Népszokásaink nagy részét elsodorták a modern idők. Ám a legújabb kori kultúránkban is délcegen tartja magát a húsvéti nyuszi mítosza az ő színes tojásaival. Ami jár, az jár a locsolóknak, nem szólva a terített asztalról, ahol be nem helyettesíthető státusza van ilyen tájt a tojásnak. Ezúttal – majdnem – mindent megtudhatunk a tojás élettani szerepéről, fajtáiról és tárolási praktikáiról.
Ismét bizonyítottak a hazai párlatok a szakma legnagyobb közép-európai versenyén, a Destillata 2007-en. Magyarország – akárcsak tavaly – bronzérmes lett az összesítésben.
Szín, íz, illat, és ezek tökéletes kombinációja - egy borkostolónak a minőség számos ismérve alapján kell osztályoznia a vizsgált nedűt. Előny, ha valakinek jók az érzékszervei és ha van már mögötte némi tapasztalat.
Óriási fenyőtobozra emlékeztető zöld koronás formája miatt összetéveszthetetlen minden más gyümölccsel. Az ananászba első látásra beleszeretett annak idején Kolumbusz Kristóf és 1493-ban Európába szállította az első mintadarabokat.
A kormánybarát nagy hírportálok nézettsége a közpénzből fizetett Facebook-hirdetések és a mind gyakoribb vezetőcserék, tulajdonosváltások ellenére is esik.