szerző:
Tóth Sándor
Tetszett a cikk?

A magyar gasztronómia ázsióját növeli egy újabb európai siker: Sándor Rodrigo a budapesti Costes Downtownból a világ legjobb fiatal séfjeivel mérheti össze tudását az október 13-15. között Milánóban megrendezendő nemzetközi szakácsversenyen.

Csak a minap került nyilvánosságra, hogy július 7-én a San Pellegrino Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós versenye fináléjából legújabb Michelin-csillagos éttermünk séfje került ki győztesen. A szakzsűrit lenyűgözte – mint arról a Fine Dining Lovers internetes gasztronómiai híroldala beszámolt –, hogy Sándor Rodrigo: „képes üzenetet közvetíteni az általa készített étellel, ugyanakkor tökéletes a technikai tudása és az étel kivitelezése is”.

finedininglovers.com

Az elismert versenymű ezúttal a következő volt: mangalicapofa karamellizált karfiolpürével, mazsolaszósszal és céklás raviolival.

A séf egyébként az idén ott volt a hazai Bocuse d'Or selejtező hat döntőse között is. Az őszi milánói döntőre az aradi születésű, neves román sztárséf és gasztroblogger, Adrian (Adi) Hadean mentorálásával készül az elkövetkezendő hónapokban.

Egyébként a kelet-európai régiós verseny fináléjába (ez egyben a S. Pellegrino Young Chef 2016 elődöntője volt – a szerk.) jutott tíz versenyző között Sándor Rodrigón kívül még két másik magyar szakács is versenyben volt: Hack Barnabás, a Michelin-csillagos Costesből és Tanczer Milán a székesfehérvári Diófa étteremből.

A San Pellegrino Young Chef 2016 versenyre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint 3000-en jelentkeztek. Az elődöntőbe 200-an juthattak tovább, minden régióból tízen. A milánói döntőben pedig az innen továbbjutott 20 győztes versenyez majd. Magyar részről jó eséllyel indul a kelet-európai régió győztese, Sándor Rodrigo a legjobb fiatal séf címért. Ezen a versenyen volt például 2004-ben abszolút győztes a – Budapesten is járt – Shanon Bennett is, akit pár éven belül már a világ legjobb száz séfje között jegyeztek.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!