Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A Kézműves Magyar Ízek vására a Millenárisról a Vörösmarty térre költözött. A Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmából 16 pavilonban kínálják a jó magyar borokat, pezsgőket, sajtokat, sonkákat, kolbászokat, szalámikat, lekvárokat, pálinkákat.
Nem ritka, hogy népszerű emberek, ha mégoly sikeresek is, új vállalkozásba fognak. S előfordulhat, hogy abban is sikeresek lesznek. Feltéve, ha nem csak a nevüket adják hozzá. Van a tehetségnek valami titka, ami nem kötődik se műfajhoz, se korhoz, se stílushoz.
A Le Meridien Budapest idén is megrendezi az immár hagyományosnak számító francia sajtmustrát. Az egyhetes Francia Sajt Fesztiválra április 15. és 22. között kerül sor. A kínálatról Gérard Poulard sajtmester gondoskodik
Orbán Viktor levélben gratulált a Michelin-csillagos Onyx étterem séfjének, Széll Tamásnak, aki a Brüsszelben tartott Bocuse d'Or európai szakácsversenyen kilencedik helyezettként szerzett jogot a lyoni globális döntőben való részvételre. A brüsszeli versenyről az első tizenkét helyezett jutott tovább.
Sokak kedvence a thai konyha, egy jó tom yum vagy kókuszos zöld curry után akár lemennek a térképről. Most maradhatnak Budapest szívében. A múlt héten az Andrássy út elején nyitotta meg kapuját a legújabb thai étterem, ahova mi is betértünk egy első kóstolásra.
A Márton és lányai pálinkák – amint azt a legutóbbi Destillatán elhozott díjak is bizonyítják – az ország legjobbjai közé tartoznak. Múlt héten a Rézangyal Mediterrán Bisztrójában szervezett pálinkavacsorán az étterem fogásai mellé kínálták a pompás italokat, melyek bizony messze felülmúlták az ételeket.
Két napja, hogy hírt adtunk az erdőbényei Ábrahám pince dűlőiben pusztító tűzről. Szomorúan, de reménykedve, hogy többé nem hallunk ilyesmiről. Mondják, a remény hal meg utoljára, és ez most megtörtént. Maradt a döbbenet, a felháborodás, az érthetetlenség.
Amerika kedvenc whiskey-jének lepárlóüzemében szeszfőzőnek lenni óriási kiváltság. A tennessee-i párlat majdnem 150 éves történelme alatt mindössze heten töltötték be ezt a pozíciót.
Vendégírást közöl szomorúan a borravaló.hu. A mi szomorúságunkba megdöbbenés és felháborodás vegyül. S némi remény,hogy nem kell még egyszer ilyesmiről hírt adnunk. Ismeretlen tettesek felgyújtották az erdőbényei Ábrahám pincészet szőlőit.
Sózott marhahús és kétszersült dominált Nelson admirális tengerészeinek étrendjében a napóleoni háborúk (1799-1815) idején - derítették ki az Oxfordi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat az American Journal of Physical Anthropology című folyóiratban tették közzé.
A Tesco élelmiszerbiztonsági gyakorlata megfelel az előírásoknak - közölte a Nemzeti Élelmiszer-láncbiztonsági Hivatal (NÉBIH) és a az áruházlánc közös közleményben szombaton.
A Borkollégium szervezésében 13 somlói pincészet legfrissebb hordómintái mutatkoztak be a nagyszabású VinCE előestéjén, március 22-én Budapesten. Kóstoltunk, jegyzeteltünk, energetizálódtunk, beszámolunk.
Ezen a hétvégén még mindig böjtös ételek vannak étlapunkon. A főszerep a krumplié, aminek igazán hálásak lehetünk, mert velünk együtt átvészelte a telet, s ha elég akkurátusan kezeltük, csírátlanítottuk, jó és olcsó alapanyagunk maradt az újburgonya piacra kerüléséig. Mindkét napon az a cél, hogy készítsünk kétfogásos meleg ebédet, de ne sokat időzzünk a konyhában.