Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ínyencek már akkor a világ gasztronómiai fővárosaként emlegették Tokiót, amikor 2007-ben összeállt az a tapasztalt inspektorokból álló csapat, amelyik a Michelin Guide megbízásából feltérképezte Japán vendéglátóhelyeit. A két szigetországi Vörös Kalauz az élre sorolt három csillagos éttermek számában immár felülmúlja az alapító Michelin-fivérek hazáját, Franciaországot.
Fondüzni jó, különösen fagyos, téli estéken. A Food Network Magazine nem kezeli titokként a tökéletes sajtfondü elkészítését. Néhány alapvető tudnivaló, és már meg is nyithatjuk az otthoni fondübárt.
Ha valami csoda folytán a Fülöp-szigetekre tévednénk mostanság, ne hagyjuk ki a Villa Escuderóban működő éttermet. Itt a helyi specialitások mellé egy hatalmas vízesés is jár, a lábunk alatt hömpölygő vízzel.
Ki gondolná, hogy amikor a moziban kurrens szuper amerikai thrillert nézve, az izgalomtól felváltva rágjuk a körmünket és markolászunk bele egy vödörnyi pattogatott kukoricába, éppen a szívünket védjük.
Hétvégétől várja a látogatókat a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása, a FOODAPEST és az UKBA. Közel 7 ezer négyzetméteren mintegy 200 kiállító részvételével február 5-8. között, vasárnaptól szerdáig tart a program. Az idei a második alkalom, hogy együtt kerül sor a két élelmiszeripari-gasztronómiai seregszemlére.
Három a magyar igazság, harmadszorra hívjuk fel a figyelmet a most harmadik alkalommal sorra kerülő Furmint Februárra. Ráadás majd a jövő heti nagy furmintkóstoló után. Az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok, esetenként kedvezmények a fogyasztókat a furmint jegyében.
Két olyan infografikára bukkant a Borravalo.hu, amelynek láttán aligha repes a hazai szőlő- és borszeretők szíve. Mintha fanfárok hangja helyett vészharangok kondulását vélnénk hallani a dűlők és pincék felől.
Ha van egyszerű alapanyag, ami valóságos hollywoodi karriert futott be, akkor az a bab. Pedig nem is olyan régen még a szegény ember gesztenyéjének nevezték, és a 20. század első felében is a legolcsóbb, leghétköznapibb eledelnek számított.
Egri borok bemutatójára invitált a minap a Budai Borklub. Elmentünk, mert ugyancsak kíváncsiak voltunk, hogy a kóstolnivalókat prezentáló korábbi topmenedzser, a kommunikáción és az igazgatáson túl, ért-e a nevével fémjelzett borokhoz is.
„…a fogsorom elzsibbadt, mint a fogorvosnál, a nyelvemre mintha parazsat tettek volna” – részlet a Magyarországon valaha kóstolt legerősebb paprika jellemzéséből, amelyet a Food&Wine nemes egyszerűséggel szárított gyilkosnak titulál.
Még pár nap és útjára indulhat a gyönyör. Egy egész hónap a furmint jegyében, számos kóstolóval, borvacsorával országszerte, és a budapesti csúcstalálkozóval, ahol több mint ötven pincészet furmintjaira számíthatunk.
Mindenki látott már nyelvtérképet, amelyen akkurátusan berajzolták, hogy a négy alapízt, az édeset, a sósat, a keserűt és a savanyút a nyelv melyik területén érzékeljük. Ám ha hihetünk a legújabb tudományos eredményeknek, alaposan felül kell vizsgálnunk ezirányú ismereteinket.
Kétszámjegyű áremelésre kényszerültek idén a bortermelők a szőlő felvásárlási árának és termelési költségének emelkedése miatt - mondta Varga Péter, a badacsonyörsi Varga Pincészet tulajdonosa az MTI-nek.
Kicsik és nagyok kedvence. Népszerűségét semmi sem törheti le, nincs reform, ami kiűzhetné a vendéglők étlapjáról. Első ránézésre elkészítése egyszerűnek tűnhet, de aki megpróbálta már, az tudja, a sajt szeret kacérkodni, és idő előtt kibújni a ruhájából. Pár trükkel megelőzhetjük az ilyen szemérmetlenkedést.
Tudjuk, válság van, de azért még nem kell lemondanunk a gasztroélményről, amely lehet akár egy különlegesen elkészített szendvics, vagy egy szokatlan köret is. A Bon appétit magazin 25 olyan dolgot gyűjtött össze, amelyet 2012-ben mindenképpen érdemes kipróbálni. Ezekből válogattuk tízes listánkat.
A világ legjobb sonkája is kapható a budai bevásárlóközpontban nemrég megnyílt húsboltban, ahol kisebb vagyont is el lehet költeni például prémium steakekre. Kíváncsiak lettünk, ki az, aki a válság szelével szembe megy, hogyan s miért csinálja. A fő kérdésre a választ, hogy van-e, s mekkora kereslet a világszínvonalú árakon mért világszínvonalú termékekre, majd a vásárlók adják meg. Interjú Konrády Zoltánnal.
A sors és az amerikai fast food-ipar nagy iróniája, hogy a végletes konformizmust kiszolgáló gyorsétkeztetést zseniális nonkonformisták hozták létre – állítja a Bűvös Szakács.
Braille-írású szakácskönyvet adta ki Lengyelországban. Marek Kalbarczyk, a könyv vak társszerzője egyebek közt a mazóviai városok leírását is beleszőtte, mert szerinte a vakság nem az életből kizáró fogyatékosság, csak megnehezíti a mindennapokat.