Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Még mondja valaki, hogy kiment a divatból a parizeres zsömle meg a virsli mustárral. Semmi retró-sikk, egyszerű tény, hogy Magyarországon ezek a legkeresettebb vörösáruk.
Véres. De ha nem vagyunk vegák, álságosak se legyünk. Ha este megesszük az orjalevest, a toros káposztát meg a májas hurkát, akkor ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk, mi történhetett reggel.
Egy kínai közmondás szerint csókolni olyan, mint amikor valaki szitából akar teát inni. Minél többet iszik, annál jobban szomjazik. Valentin-naphoz közelegve feledkezzünk bele egy-két csésze illatos teába.
Pénteken 12 és 20 óra között főtt Felsőtárkonyon az a 65 liter kocsonyaalap, amely ma délelőttre megalvadt, így már a hatodik országos rekord fűződik Jankó István nevéhez. Mától ez a világ legnagyobb négyszögletes üvegtányérjában hitelesített kocsonya.
Mostani receptünk bizony nem a bögrés sütemény kategóriájába tartozik. Viszonylag időigényes édesség, de, ha valaki kóstolt már házilag készült flódnit, tudja, hogy minden morzsája megéri. Ha pedig még nem kóstolták, akkor éppen itt az ideje!
Manapság mindenféle high-tech, csodabevonatos edényben süthetünk-főzhetünk. Csak pár tízezer forint, és akár önjáró csilli-villi edények állítják elő az ebédet, ránk már lassan nincs is szükség hozzá, a bolondnak is megéri. Vagy lehet, hogy elég egy cseréptál is?
A bécsi operaház rendhagyó ötlettel rukkolt elő idei Operabáljára: vendégei egy csupor mézet kapnak ajándékba. Méghozzá abból a mézből, amely az operaház tetőterében új otthonra lelt szorgos méhektől származik.
Sokunknak nem élet az élet valami rágcsálnivaló nélkül. Úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval, jöhet bármilyen ropogós olajos mag, csak legyen egy zacskónyi a kezünk ügyében.
Az Európai Unió soros elnöki tisztségének köszönhetően magyar ételeket is felszolgálnak ezen héten az Európai Parlament éttermében - jelentette be szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján a nemzeti gasztronómiai hét fővédnöke, Herczog Edit (MSZP) EP-képviselő.
A turistáknak csak két százaléka jár bortúrákra. Ezen segíthetnek azok a fürdővárosok, amelyek egy-egy fontosabb borrégió közelében működnek – írja a Turizmus.com.
Lehet, hogy télvíz idején nem a legaktuálisabb egy sörről szóló könyvet felemlegetni. De lehet, hogy éppen ilyenkor a legidőszerűbb, mert nem annyira a habzó ital hőmérséklete izgat minket, mint inkább az élmény, amely a kandalló mellett is megadatik.
Már évek óta dereng, mostanra világos, hogy új csillagok ragyognak a gasztronómia egén. A 2011-es lyoni Bocuse d’Or verseny mindhárom dobogósa Észak-Európából került ki.
Egy osztrák fejlesztette ki a bort, amely Mozart, Haydn és Vivaldi muzsikájára válik ízletesebbé. Markus Bachmann különleges módszerrel nemesíti a nedűt.
Egyre több forrásból halljuk, hogy bevásárláskor keressük a magyar termékeket. Persze, sokaknak nincs választásuk, azt veszik le a szupermarketek polcairól, amit a legkedvezőbb áron kínálnak, s ez többnyire import termék.