Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Gasztro

Mai magyar konyha: nem a szemnek, hanem a szájnak

A könyv nagy erénye, hogy nem akar lehetetlent felvállalni, és nem állítja megoldhatatlan feladatok elé a műkedvelő szakácsokat, akiknek íródott. Bár igen jelentős előrelépést könyvelhetnénk el a hazai gasztronómiában, ha néhány ezer magyarországi vendéglátóhelyen legalább ezen a szinten főznének és tálalnának.Ez lenne az alap, a ground zero, ahonnan már csak felfelé vezet az út.

hvg.hu Gasztro

Krémleves tippek őszi hétvégékre

A krémlevesekben az a jó, hogy a rengeteg zöldségen kívül mindenféle egyéb extrával meg lehet bolondítani, és így azok számára is kívánatos finomsággá válik, akik egyébként nem rajonganak a levesekért vagy épp a zöldségekért.

hvg.hu Gasztro

A hét receptje

Azt tartja a mondás, a kacsa buta állat, egy személynek sok, kettőnek kevés. Hát, akkor jóféle pálinkával lássunk neki duplán, s próbáljuk meg négynek a javából, vagyis a melléből.

hvg.hu Gasztro

Ádám, hol vagy?

Szerzőnk, Kovács Gábor új sorozatában budapesti múltidéző körútra invitálja a nagyérdeműt. Az első állomás az egykori Ádám söröző.

hvg.hu Gasztro

A germknödelt ünneplik Baranyában

Sváb specialitásnak, a gőzgombócnak (vagyis germknödelnek) hódolnak szombaton a baranyai Geresdlakon, ahova több száz érdeklődőt várnak az immár harmadik alkalommal rendezett gőzgombócfesztiválra.

hvg.hu Gasztro

A fagyasztott kávé az igazi?

Csak egy csésze forró víz, egy kanál granulátum, kis édeske s üdvözült mosollyal kortyolgathatjuk – a mit is?

hvg.hu Gasztro

Liz Hurley sertéseket nevel és szalámit készít

Az Egyesült Királyság ökogazdálkodásában élen jár a walesi herceg. Példája egyre többeket ösztönöz, hogy birtokukon organikus állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozzanak. Köztük nem egy ismert ember akad, akik nemcsak termelnek, de beszállítói is Károly cégének.

hvg.hu Gasztro

Minden, amit a sörről tudni kell

A német Bild újságírói összegyűjtötték mindazon indokokat, amelyek alátámasztják, hogy a sörfogyasztás egészséges. Meglehet, jótékony hatása maximum napi két pohár fogyasztása esetén érvényesül. A többi már nem gyógyszer, legfeljebb jólesik.

hvg.hu Gasztro

Francia luxuskajálda: a séf, aki mindenkit lefőz

Hatezer szakács választotta Eric Fréchont 2009 legjobb francia séfjének. Az elnök, Nicolas Sarkozy kedvenc éttermének, a Le Bristolnak a konyhamestere már mindent elért, ami a szakma és a társadalmi elismerés csúcsa. Az idei, centenáriumi kiadású Michelin étteremkalauz egyetlen új háromcsillagos séfje lett, míg tavaly a Becsületrenddel tüntették ki.

hvg.hu Gasztro

A tökéletes gombóc - receptek

Ez így gömbölyű, mondjuk, ha valamit teljesnek érzünk. Nem hiába választotta magának a gombóc a gömbölyű, kerek, tökéletes formát. Már a neve hallatán is jókedvre derülünk, pláne, hogy minden változatában finom is. Szinte a világon mindenhol ismerik, eszik sósan és édesen egyaránt. Próbáljuk ki minél több változatát, mert ahogy a szólás is tartja: "Gombócból nem árt meg a sok!"

hvg.hu Gasztro

Duplázás a villányi fesztiválon

Az idén október 2-4-e között rendezték meg a Villányi Vörösbor Fesztivált, amelyen ezúttal is kiválasztották hét kategóriában a város borát.

hvg.hu Gasztro

Budapest gyomra - a nagycsarnok mai kínálata

A Vámház körúti csarnokhoz kötődő első emlékeim harminc egynéhány évvel ezelőttre datálódnak. Négy forint húsz fillér volt egy korsó sör a galérián, ahol nap mint nap a Közgáz-menza nem mindig pozitív értelemben emlékezetes ízeit kíséreltük meg leöblíteni. Hosszú évek teltek el, mire észrevettem, itt egy piac is van.

hvg.hu Gasztro

Mire jó az alma? – receptek

Ezekben a hetekben már tucatnyi féle alma virít a piacok standjain, a zöldséges boltok, élelmiszer -áruházak polcain. S a média vízcsapjából folydogál, hogy milyen egészséges, mennyi áldásos hatása van, miféle vajákolásokra alkalmas. Úgyhogy mi most csak annyit mondunk: sütőbe vele, s élvezzük az édes életet!

Gasztro

Rövid ital, hosszú kolbász

Szó szerint folyik majd a pálinka október 8. és 11. között a Budai Várban. Az idei őszi pálinka-és borfesztivál fő attrakciója ugyanis a pálinkaszökőkút lesz a Halászó Fiú teraszán.

Haulitus Anikó Gasztro

Őszi részeges menü - recept

Bár mostanság nem éppen jó hírek érkeznek a magyar borászok háza tájáról, azért ne vessük el a bort mint konyhai alapanyagot. Egy-két pohárral érdemes a fazéknak áldozni.

Tóth Sándor Gasztro

Ami Peruban kihagyhatatlan

Világszerte hódít a perui konyha, amelynek előretörését a gasztronómiai szakértők már jó ideje megjósolták, s az idei évre be is következett. A latin-amerikai ország mindent meg is tesz azért, hogy a tengerentúl gasztronómiai nagyhatalma legyen.

1
192 193 194 195 196
234
Hathavi fegyverpénzt oszt a kormány 2026 elején

Hathavi fegyverpénzt oszt a kormány 2026 elején

Négy turulszobrot rendel közel 90 millióért a kormány kedvenc szobrászától a Honvédelmi Minisztérium

Négy turulszobrot rendel közel 90 millióért a kormány kedvenc szobrászától a Honvédelmi Minisztérium

Kaja Kallas: Európában senki sem akarja, hogy a háború folytatódjon

Kaja Kallas: Európában senki sem akarja, hogy a háború folytatódjon

Friedrich Merz meghívta Németországba Benjamin Netanjahut

Friedrich Merz meghívta Németországba Benjamin Netanjahut

Figyelmeztető lövés Németországban: így értékeli a német sajtó a választás eredményét

Figyelmeztető lövés Németországban: így értékeli a német sajtó a választás eredményét

Néhány másodperc alatt évi 1500 milliárd forintot osztott szét Orbán Viktor a szombati beszédében

Néhány másodperc alatt évi 1500 milliárd forintot osztott szét Orbán Viktor a szombati beszédében

Rosszkedv vagy depresszió? Vegyük észre időben a jeleket!

Rosszkedv vagy depresszió? Vegyük észre időben a jeleket!

És akkor az USA új elnöke mégsem Elon Musk, hanem Vlagyimir Putyin

És akkor az USA új elnöke mégsem Elon Musk, hanem Vlagyimir Putyin

Meghalt Harkányi Endre

Meghalt Harkányi Endre

A címlapról ajánljuk