szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki betér a nürnbergi ’s Baggers étterembe egy futurisztikus világban találja magát. Ez a vendéglátóhely leginkább úgy néz ki, mint egy űrközpont – személyzet nélkül.

© www.sbaggers.de
A világ első automata éttermének tulajdonosa mindent a technikára bízott. Nincsenek pincérek, a vendégek nem lapozgatnak étlapot. Menüválasztás az asztalokon levő érintős képernyőkön, amelyeken még arról is tájékozódhatunk, hogy az egyes fogások mennyi idő alatt készülnek el, mikorra kerülnek elénk. „Felszolgálás” automata mini konténerben.

Start a „fantom”, de persze nagyon is létező konyhából, ahol állítólag kizárólag friss alapanyagokból készülnek a főleg helyi  specialitások – frank – és vega ételek.  Célállomás a vendég étkezőhelye. A fizetés számítógépes  rendszeren keresztül történik. Belépés csak érvényes bankkártyával, amit még a fogyasztás előtt regisztrál a rendszer, távozásunkkor pedig leemeli a megfelelő összeget. Borravaló, kiszolgálási díj nélkül…
Hogy ez lenne a vendéglátás szép, új világa, azon elmélkedhetünk, ám ha a tervezett franchise-rendszer megvalósul nem egy hasonló étteremmel találkozhatunk majd Európában.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Kultúrhíd, ami összeköt

Egyhetes rendezvénysorozatnak ad otthont szeptember 21-től a budapesti Károlyi Mihály utca. Kultúrhíd fesztivál címmel olasz-magyar kézfogót tartanak a Belváros tíz helyszínén, egyebek mellett a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Károlyi Palota kertjében, az Ybl Palotában, a Károlyi étteremben, a Pesti Lámpás étteremben és az Erzsébet Szálló utcai frontján megnyílt olasz vendéglátóhelyen, a Peccati di Gola-ban.

Gőgh Csilla Gasztro

Szakácsverseny a Hoventán

A tavaszi és őszi Budapesti Nemzetközi Vásár s a Hóshow mellett évről évre nagyobb jelentőséggel bír a Hoventa, Nemzetközi Kereskedelmi és Vendéglátótechnikai Szakkiállítás. Az idén kiemelkedõ eseménye lesz a WACS (Szakácsegyesületek Világszövetsége) által meghirdetett Melegkonyhás Világbajnokság közép-európai döntője.

MTI Gasztro

Misebor mustra és ünnep Kiskutason

Az alig több mint 200 lakost számláló zalai település Halász Gábor polgármester kezdeményezésére az idén második alkalommal ad otthont egy különleges bormustrának. A Szent Gellért misebor ünnepen s versenyen a templomi szertartások borai vonulnak fel.

Gasztro

Minden harmadik felnőtt rendszertelenül étkezik

A GfK Hungária étkezési szokásokat vizsgáló tanulmányának 2007. évi adatai jól tükrözik a napjainkban jellemző életmódot, a korábbiakhoz képest átalakuló napirendünket. 2005 óta jelentősen megnőtt azoknak a száma, akiknek fő étkezése az ebéd helyett a vacsora, s a magyarok közel harmada bevallottan rendszertelenül étkezik. Aki nem otthon eszik, leggyakrabban a munkahelyi vagy az iskolai menzára tér be.

Tech

Egészséges étkezés személyre szabottan

Akár áttörés is lehet egy müncheni intézet szolgáltatása, ahol genetikai alapokon személyre szabott gyógyászatot hirdetnek. Magyar szakértők túlságosan merésznek tartják a próbálkozást.

Gőgh Csilla Gasztro

Fesztivál a Várban

A Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál keretében 16. alkalommal kóstolhatjuk nem csak Magyarország, hanem a világ számos külföldi pincészetének legízletesebb borait. A szeptember 5-től 9-ig tartó fesztiválon az idei díszvendég Dél-Afrika.

hvg.hu Gasztro

Görhöny a Csigaházban

Aki úgy gondolja, fogalma sincs róla, eszik vagy isszák-e a görhönyt, viszont szereti a lapcsánkát, a tócsnit, a cicegét, a matutkát, a macokot, netán a harulát vagy a siligót, az látogasson ezen a hét végén Kistarcsára.