Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Gasztro

Itt az egészséges pizza

Amerikai kutatók előrukkoltak a pizzakészítés egy egészséges módjával. Lehet, hogy mostantól már nem kell választanunk az egészséges és ízletes ételek között?

Gőgh Csilla Gasztro

Uszályétterem a Dunán

A veszteglő dunai uszályra épített Spoont nem a lapos pénztárcájú embereknek találták ki, az étterem mégsem panaszkodhat vendégforgalmára: felkapott hely lett Budapesten.

MTI Gazdaság

Zöld utat kapott a bormarketing

Egy hosszú ellentmondásos folyamat lezárásaként hétfőn megoldódott a bor közösségi marketingjének magyarországi finanszírozása. A járulékfizetésből számottevő bevétel előreláthatóan csak ez év utolsó negyedévében várható.

hvg.hu Gasztro

Konyhalesen: a Spoon hajó receptjeiből

A Spoon hajó séfje, Beke Zsolt segítségével mi is kipróbálhatunk egy-egy különlegesebb menüsort, vagy csak belőle egyes fogásokat. Hagyományos ételek egyedi elkészítéseit ajánlja, de a receptek ötletet is adhatnak önálló kreációk elkészítéséhez.

Kovács Gábor Gasztro

Amszterdam, a sörparadicsom

Szinte elképzelhetetlen, de Hollandia – ma a világ egyik legnagyobb sörexportőre –valaha sört importált: a holland hajósok rendszeresen szállítottak sajtot, vajat, halat Hamburgba, s hogy kihasználják a tengerjárók kapacitását, jóféle német sörrel megrakodva fordultak vissza.

MTI Gasztro

Süssünk, főzzünk retro módra

Hogyan született meg a modern háztartás? - erre a kérdésre próbál választ adni a március 24-én az Országos Műszaki Múzeumban megnyíló "háztartás-történeti délután". A program, amely a Süssünk-főzzünk! címet viseli, többféle módon mutatja be az elmúlt évtizedek hétköznapjait, konyhai szokásait.

hvg.hu/MTI Gasztro

A brüsszeli borreformterv éles bírálata

A versenyfeltételek romlásához és koncentrációhoz vezethet az Európai Bizottság javaslata. Az európai borászat jelentős átalakításáról szóló jelentést az EU- parlament plenáris ülésén megszavazták a képviselők.

MTI Gasztro

Kármin Szív, Pettyes Tűz és társaik

Az amerikai nagyáruházakban az utóbbi időben a jól ismert gyümölcsök mellett különös hibridek jelentek meg: a "nectaplum" a nektarin és a szilva keresztezéséből, a "pluot" a szilva és a kajszibarack kombinációjából jött létre, a "peacotum" alkotóeleme pedig az őszibarack, a kajszibarack és a szilva.

Gőgh Csilla Gasztro

Cheho: bevetés előtti hangulatalapozó

A budapesti Soho-nak vagy Broadway-nek nevezett Nagymező utcában "rejtőzködő" Cheho nem tipikus étterem, inkább a sportközvetítésekért rajongók találkozóhelye, a hétvége esti életének kiindulópontja. Lehetne kicsit többféle - főleg meleg - étel, de azért szerethető.

MTI Gasztro

Szépségverseny kávéfőzőknek

A Nestlé Nespresso vállalata pályázatot írt ki ifjú formatervezőknek: kávéfőzők, illetve a kávézással kapcsolatos egyéb kellékek új formavilágát kell megteremteniük.

hvg.hu Gasztro

Konyhalesen az Articsókánál

Hoffmann Oszkár, az Articsóka étterem séfje megosztotta velünk a kagylóból készült étel elkészítésí receptjét.

Gasztro

Majdnem mindenki lehet borkóstoló I.

Sorozatunk a laikus borkedvelőknek szól. Azoknak, akik szeretnének eligazodni a boltok polcain sorakozó, megszámlálhatatlanul sokféle bor között úgy, hogy közben a kóstolás tudományába is beletanulnak.

Kovács Gábor Gasztro

A hollandok trappistája

Évszázadokkal ezelőtt még Európa számos kolostorában főztek sört. A sajtjukról is híres trappisták a legismertebb sörfőző barátok. Belgiumban öt trappista kolostorban készítenek sört a szerzetesek, a hatodik a határ túloldalán, Hollandiában található.

Gőgh Csilla Gasztro

"Egy vendéglátósnak ma már az élményt kell eladnia"

Vannak az országban jó néhányan, akiket úgy szoktak emlegetni, hogy jó időben voltak jó helyen, és ennek köszönhetően sikeres vállalkozásokat tudhatnak magukénak. Többnyire a rendszerváltás után mosolygott rájuk a szerencse. László Árpád viszont már az „átkosban” kezdett vállalkozni, és ezt azóta sem hagyta abba: többek között a Robinson, a Spoon létrehozása fűződik a nevéhez. A bürokráciával vívott harcairól, tapasztalatairól kérdeztük.

MTI Gasztro

Fapadosok a vendéglátásban

Megjelent a fapados foglalási rendszer az éttermeknél is. Az új kezdeményezés lényege, hogy minél előbb rendelünk ételeket a portálon lévő partner-vendéglátóhelyek étlapjáról, annál kisebb lesz számlánk végösszege.

Férfiak és az aranyér: így sportoljon biztonságosan

Férfiak és az aranyér: így sportoljon biztonságosan

„Nagyon nagy bajban voltam, mert tudtam, hogy József Attila gyógyíthatatlan”

„Nagyon nagy bajban voltam, mert tudtam, hogy József Attila gyógyíthatatlan”

Nem a plusz fél óra játék káros a labdarúgásra, hanem a kapzsiság

Nem a plusz fél óra játék káros a labdarúgásra, hanem a kapzsiság

Már gyűlik a tömeg a Szent Péter téren

Már gyűlik a tömeg a Szent Péter téren

Több ezren bicikliztek a fővárosban – nézegessen képeket az I Bike Budapest felvonulásról

Több ezren bicikliztek a fővárosban – nézegessen képeket az I Bike Budapest felvonulásról

Zelenszkij a Trumppal való tárgyalásáról: Könnyen lehet, hogy történelmi jelentőségűvé válik majd

Zelenszkij a Trumppal való tárgyalásáról: Könnyen lehet, hogy történelmi jelentőségűvé válik majd

Tömegbaleset az M1-es autópályán, 10 kilométeres a torlódás

Tömegbaleset az M1-es autópályán, 10 kilométeres a torlódás

Deportálási roham: Trumpék inkább hisztériáig emelik a tétet, mint hogy elismerjenek egy hibát

Deportálási roham: Trumpék inkább hisztériáig emelik a tétet, mint hogy elismerjenek egy hibát

Hofi özvegye: Amíg élek, soha nem beszélek múlt időben Gézáról, hiszen itt van velem és bennem

Hofi özvegye: Amíg élek, soha nem beszélek múlt időben Gézáról, hiszen itt van velem és bennem

A címlapról ajánljuk