Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A Pannonhalmi Apátsági pincészet boraié lesz a főszerep október közepén egy hétig a Vigyázó Ferenc utcában. A MÁK bisztró felfedezte magának az apátság borait, s az ifjú titán, Mizsei János és csapata kifejezetten MÁK-os ételeket álmodott a különleges tételekhez. Ihletet a helyszínen merítettek. A pannonhalmi „osztálykirándulásra” mi is elkísértük őket.
Megjelent az idei Gault & Millaut étteremkalauz; a legmagasabb pontszámot három budapesti étterem érte el, de az év étterme díjat egy encsi vendéglő kapta - írja az Origo.hu.
Aki a németországi Hannoverbe vetődne, valamely étterembe betérvén ne csodálkozzon, ha az étlapon a pusztai pecsenye elnevezéssel találkozik. Meglehet, ismerős lesz a fogás, ami elé kerül.
Ha könnyed, omlós tésztát szeretnénk, akkor muffinok, piskóták, kevert sütik, tortalapok készítésekor jellemzően a sütőporé lesz a főszerep.Vagy jó lesz a szódabikarbóna is?
S hogyan lesz egy diplomamunkából néhány hónap alatt 12 ezer fős vállalkozás? Naná, hogy az internetnek köszönhetően. Meg hát a házi kosztra is buknak elegen.
A gomba finom és egészséges táplálék lehet, de ha elmulasztjuk a szükséges óvintézkedéseket, könnyen válhatunk gombamérgezés áldozatává is - figyelmeztetnek a mentők.
A tavalyinál nagyobb mennyiségű, magasabb savtartalmú szőlő várható a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők; jellemzően a cabernet fajták vannak még a tőkéken.
Első ízben lett nő az év szakácsa Svájcban: a Gault & Millau gasztronómiai kalauz a bázeli Stucki éttermek konyháját vezető német Tanja Granditsot választotta 2014 legjobb séfjének.
Bejutott a legjobb innovációk közé egy magyar fejlesztésű, csíráztatott szójából készült tofu a világ legnagyobb élelmiszeripari vásárán, a kölni Anugán.
A Badacsonyi Kör tagjai rendhagyó szüreti programot szerveztek. A Balatonon hajózva készítettek közösen mustot, egyúttal bejelentették: jövőre nemzetközi olaszrizling fajtaversenyt indítanak.
Rendhagyó divatbemutató tanúi lehettünk a minap. A kifutón ugyanis fiatal modell lányok helyett neves magyar séfek domborítottak és rebegtették pillájukat a reflektorfényben, hogy bemutassák a Kézműves Desszert manufaktúra őszi-téli kollekciójának legújabb darabjait.
Először rendeznek halfesztivált hétvégén Siófokon. A rendezvényen elsősorban a halból készült ételeké lesz a főszerep, de szórakoztató programokkal is várják a szervezők a közönséget.
Ezzel a felhívással indította el Ferran Adriá, a világhírű spanyol séf azt a versenyt, amelyben olyan kreatívok jelentkezését várja, akik tehetséget éreznek magukban a dizájn, a technológia és az alkalmazások területén, és szívesen hozzájárulnának ötleteikkel a BulliPedia, azaz egy online gasztronómiai enciklopédia létrehozásához.
Magyarország lesz az egyik kiemelt vendége a moszkvai Arany Ősz élelmiszeripari kiállításnak október 8-12. között, a hazai borászatot a szekszárdi borvidék képviseli.
Háromdimenziós nyomtató segítségével készít egyedi csokoládét Brian Begun filmes látványmester, aki a Sötétségben - Star Trek vagy A csodálatos Pókember című produkciók elkészítésében is közreműködött.