Végre belenyúlhat a videókba

Végre belenyúlhat a videókba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A DimP (Direct Manipulation Video Player) alapvetően megváltoztathatja filmnézési...

A DimP (Direct Manipulation Video Player) alapvetően megváltoztathatja filmnézési szokásainkat. A http://www.aviz.fr/dimp oldalról letölthető program használatakor a videó bármely részét megfoghatjuk és mozgathatjuk az egérrel. A lejátszó nevében  szereplő manipuláció azonban nem azt jelenti, hogy megváltoztathatjuk a videón látottakat, mindössze annyit tehetünk meg, hogy a tárgyakat az egérrel megfogva arrébb helyezhetjük. De csak olyan helyekre, ahol egy korábbi időpillanatban volt vagy ahol később lesz. Az objektumokat az eredeti nyomvonalukról nem lehet elmozdítani. 
A mai lejátszóknál a képzeletbeli video-lejátszófejet tudjuk mozgatni, és ezzel változtatjuk meg a látható képet. A DimP esetében viszont a képen található tárgyakat mozgatjuk és ezzel helyezzük át a virtuális lejátszófejet.

A szoftver el tudja különíteni a videón szereplő objektumokat

Az első pillanatra látványos megoldásról rövid próbálgatás után kiderül, hogy nincs sok haszna, legalábbis a videók lejátszásához használva. Azonban például egy videoszerkesztő programba építve ezt a módszert, igen pontosan meg lehet határozni egy-egy lejátszási pontot, és ezzel sokkal kényelmesebbé és gyorsabbá lehet majd tenni a videók vágását.
A projekt oldaláról le lehet tölteni a különleges lejátszót, így mindenki kipróbálhatja, milyen az, amikor megfoghatjuk a filmen látható autót vagy repülő focilabdát és elmozdíthatjuk azokat egy korábbi vagy jövőbeli helyükre.

Hozzászólások