Mindig tudni fogja, mennyi az idő a világban

Mindig tudni fogja, mennyi az idő a világban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Az időzónák megértése néha túlságosan bonyolult.

Az időzónák megértése néha túlságosan bonyolult. Gondoljunk bele, hogy lenne egy Szingapúrban élő barátunk és megbeszélnénk vele: „honlap délután egykor találkozzunk chaten". Mindezzel annyi probléma van csupán, hogy míg Budapesten péntek van, addig Singaporeban - legtöbbször- már szombat, amíg nálunk délután, addig náluk „még" csak reggel, így a 13:00 óra sem fog stimmelni. Budapest és Singapore között ugyanis 19 óra eltérés van, ők – számunkra – a jövőben élnek.Ugye, hogy nem is annyira egyszerű?

Az aktuális dátum és idő öt távoli városban

Ezért kell megragadni minden segédeszközt, mint amilyen a Microsoft Time Zone is. A szoftver telepítéséhez minimum .NET Framework 1.1 és Windows XP szükséges. Telepítés után indítsuk el a szoftvert a start menüből, majd kattintsunk egyet az ikonjára, így megjelenik öt város aktuális ideje. Hogy mely városok legyenek a listában, azt az „Options” menüpont alatt tudjuk beállítani. A menüpont jobb egérkattintásra jön elő.

Az Add gombbal létrehozhatunk új városokat, ha nem lennének a listában

A szoftver a Windowsban beállított időzónához viszonyítja a többi város idejét. Ha kiutazunk a zónánkból, akkor vagy a Windowsban, vagy a program „Set Time Zone” részében adjuk meg az új helyzetünket. Ha nem akarunk változtatni az operációs rendszerünk beállításain, használhatjuk a „Find Times in” menüpontot, a különböző városok közti időeltérések kiszámolásához.

Hozzászólások