Érje el Google Docs anyagait közvetlenül a Microsoft Office-ból

Érje el Google Docs anyagait közvetlenül a Microsoft Office-ból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A Google Docs-ban online tárolt dokumentumok, táblázatok és prezentációk...

A Google Docs-ban online tárolt dokumentumok, táblázatok és prezentációk nagy előnye, hogy szinte bárhonnan elérjük őket. Üljünk akár windowsos, OS X-es vagy linuxos gép előtt, elegendő egy böngésző, és máris láthatjuk, szerkeszthetjük anyagainkat, telepítés nélkül. Sőt, akár mobil eszközökön is megtehetjük mindezt. A másik nagy előny, hogy egyszerűen megoszthatjuk az anyagainkat másokkal, és akár együtt is dolgozhatunk egy dokumentumon.

Dokumentum megnyitása a böngészőben és az Office-ban

Otthon vagy a munkahelyen azonban sokan használnak valamilyen Office verziót, amelyet megszoktak,  így ha lehet, szívesebben dolgoznának inkább abban, mint a Gdocs online felületén. Márpedig a dokumentumok ide-oda konvertálása, másolása kényelmetlen és időt rabló feladat.

Beépül a Microsoft Office-ba

Az OffiSync azonban éppen e folyamatot teszi kényelmessé és gyorssá. A jelenleg béta verzióban, ingyen letölthető kiegészítő beépül a Microsoft Office 2003 vagy Microsoft Office 2007 alkalmazásokba (Word, Excel, PowerPoint) és egyszerű hozzáférést biztosít a Google szerverén tárolt dokumentumaink megnyitására, mentésére és megosztására.
Mi az Office 2007-es verziójában teszteltük, ahol egy új szalagot kapunk OffiSync (Beta) néven. Itt mindössze meg kellett adni a kívánt GDocs elérés nevét és jelszavát (akár többet is használhatunk benne), s ettől kezdve a szalagon látható Open és Save gombokkal már közvetlenül a Google szervereire dolgozhattunk.

Közvetlenül az Office.ból elérjük a GDocs dokumentumokat

Ha kell, a dokumentumokat egy kattintással megoszthatjuk másokkal a Google Docs Collaborate funkciójával, elküldhetjük az anyagot e-mailben, másolhatjuk a hozzá tartozó URL-t és persze kereshetünk is a szerveren. Mindezt kényelmesen, anélkül, hogy elhagynánk az adott Microsoft Office alkalmazást. Természetesen az így létrehozott dokumentumokat bárhonnan elérjük webes felületről is.

Mindent egybevetve, az OffiSync egy remek ötlet, és bár még csak béta, nálunk megbízhatóan üzemelt. Kíváncsian várjuk, miként alakul a sorsa, mire eléri a végleges verziót.

Hozzászólások