Egészségmegőrzés iPhone-on, ingyen

Egészségmegőrzés iPhone-on, ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az App Store-ban rengeteg egészséggel kapcsolatos alkalmazás közül válogathatunk, s ezek között szép számmal vannak...

Az App Store-ban rengeteg egészséggel kapcsolatos alkalmazás közül válogathatunk, s ezek között szép számmal vannak ingyenes programok is. Ezek közül válogattunk össze néhányat.

Blood Pressure + Pulse Grapher Light
A vérnyomás sokat elárul az egészségünkről, így nem árt, ha tisztában vagyunk az értékével. Ehhez nagyszerű eszközöket lehet már kapni, viszonylag olcsón, ám füzetbe jegyzetelve nem mindig könnyű átlátni a méréseket. Ennek egyszerűsítésére kiváló megoldás ez az apró, ingyenes alkalmazás, amelybe akár naponta több mérés adatait is felvihetjük, és bármikor kérhetünk összefoglaló grafikont a kiválasztott hónap adataiból. Az adatok felvételekor azt is beírhatjuk, éppen mit csináltunk, hiszen nem mindegy, hogy órák óta a monitort bámultuk egy sötét szobában, vagy éppen a Margit-szigetet futottuk körbe a mérés előtt.

A program felülete meglehetősen ronda, de cserébe azért, hogy ingyen adják, ezt el lehet viselni. A vérnyomásunkat biztosan nem viszi fel...
iTunes link

WeightMan
A másik fontos adat, amelyet érdemes állandóan nyomon követni, a súlyunk. Nem arról van szó, kövérek vagyunk-e, vagy anorexiásak. A külsőségek nem feltétlenül számítanak, ám súlyunk alakulása nagyban befolyásol számos más egészségügyi tényezőt (vérnyomás, máj- és gyomorproblémák stb.). Nem árt tehát, ha odafigyelünk súlyunk alakulására.

Ehhez mindössze egy mérlegre és az iPhone-ra letöltött ingyenes WeightMan alkalmazásra van szükség. A Katachi Studio programjával súlyunk napi alakulásáról kapunk grafikonos visszajelzést, így tökéletesen nyomon követhető, éppen merre tartunk. Ha fogyókúrába kezdünk, ez a program tökéletes a súlyadatok feljegyzéséhez, ráadásul megadhatunk neki egy célértéket, amelyet el szeretnénk érni, így a grafikonon azt is látni fogjuk, mennyi van még hátra annak eléréséig.
Egyébként aki éppen fogyókúrába kezd és iPhone-t használ, annak javasoljuk korábbi cikkünket, amelyből megtudható, miként segíti a telefon a fogyókúrát.
iTunes Link

BMI Calculator
Ha már a súlynál tartottunk, nem feledkezhetünk meg a BMI értékről (testömegindex), amely kortól, magasságtól és súlytól függően változik, és szintén sokat elárul egészségi állapotunkról. 

Ennek kiszámítására szolgál a BMI Calculator, amely nemcsak az értéket közli, hanem azt is, hogy mit jelent esetünkben az adott érték, illetve a változások nyomon követését is segíti egy látványos grafikonnal.

SixPack App
A SixPack App kifejezetten egészségünk megőrzésében segíthet. Az ingyenes változat eléri a teljes adatbázist, viszont bannereket is kell nézegetni a használata közben. Ha viszont ezen az apró kellemetlenségen átlépünk, nagyon hasznos segítőtársra lelhetünk benne. 

A nyújtógyakorlatoktól a különféle testrészeket és izmokat megmozgató és erősítő gyakorlatokon át a jógáig mindenhez találunk benne képekkel illusztrált segítséget. Sőt még egy kis anatómiát is tanulhatunk belőle.
iTunes Link

iRelax Melodies
Korábban mutattunk már néhány remek alkalmazást meditációhoz, relaxációhoz. Az iRelax is ebbe a kategóriába tartozik, és bár nem tartalmaz hatalmas mennyiségű hangmintát és zenét, a célnak tökéletesen megfelel. 
Ráadásul rendkívül egyszerűen használható.

Néhány mozdulattal összeállíthatunk magunknak egy éppen megfelelő mixet a relaxációhoz. Ha még azt is hozzávesszük, hogy ingyenes, akkor ez a program szinte főnyeremény lehet, amikor éppen lazító kikapcsolódásra vágyunk.
iTunes link

MedCalc
A MedCalc egy egészségügyi kalkulátorokat felsorakoztató alkalmazás. Az aneszteziológiától kezdve a pulmonológiáig szinte mindenhez találunk benne kalkulátorokat. 

Ezek többsége persze leginkább az orvosok számára „értelmezhető”, de azért akad közöttük hétköznapi halandó számára is hasznos, például BMI kalkulátor, kalória kalkulátor stb.
iTunes link

Aki a fenti programok között nem találta meg a számára megfelelőt, az olvassa el cikkünk folytatását a Life-style.hu oldalon, amelyben további hasznos iPhone-os alkalmazásokkal szolgálunk e témakörben.Hozzászólások