Több alkalmazás indítása és dokumentumok, linkek megnyitása, egy kattintással

Több alkalmazás indítása és dokumentumok, linkek megnyitása, egy kattintással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már egy könnyen használható megoldást arra, hogy...

Korábban mutattunk már egy könnyen használható megoldást arra, hogy miként lehet a .bat fájlok segítségével akár Windows alatt is elindítani több programot egyetlen kattintással.
Ezúttal egy olyan kis segédprogramot mutatunk, amelynek segítségével nem csak alkalmazásokat indíthatunk el, hanem megnyithatunk dokumentumokat, képeket, videókat, vagy akár URL címeket is, az alapértelmezett programokkal.

Csak létrehozzuk a listát...

A Lacuna Launcher ingyenes, apró és telepítés nélkül használható. Az eljárás egyszerű: a programot bemásoljuk egy tetszőleges mappába és a mellékelt list.txt mintafájlba - mondjuk a Jegyzettömbben megnyitva azt - soronként beírjuk a megnyitni kívánt dokumentumok, elindításra szánt programok elérési útját és fájlnevét. Ezután elmentjük a szöveges fájlt, s ettől kezdve ha az II.EXE fájlra kattintunk, a listába felvett dolgok elindulnak/megnyílnak a gépen.
Az II.EXE-hez létrehozhatunk parancsikont is az Asztalon, vagy a Start menüben, így még kényelmesebben indíthatjuk el a fontos programokat, vagy nyithatunk meg egy mozdulattal minden fontos dokumentumot.

Paraméterezve a programot akár több listát is használhatunk

Akinek több variációra van szüksége, az vagy több példányban helyezi el külön mappába az II.EXE-t és a hozzá tartozó list.txt fájlt, vagy egy elegánsabb és helyspórolós módszerrel oldja meg a dolgot: nevezetesen a program paraméterezhető, így paraméterként is megadhatjuk neki a használni kívánt listafájl nevét a parancsikon létrehozásakor.
Sőt, paraméterként még azt is megszabhatjuk, milyen időközönként indítsa el a listaelemeket.
A Windowsban ráadásul a parancsikonokhoz akár gyorsbillentyű kombinációt is rendelhetünk.
Egyszerűen konfigurálható és gyors megoldás, ha egyetlen parancsikonra kattintva több utasítást is szeretnénk adni a gépnek.

Hozzászólások