Mutatjuk a budapesti bizonyítékot arra, mi a Bitcoin egyik nagyon komoly hátulütője

Mutatjuk a budapesti bizonyítékot arra, mi a Bitcoin egyik nagyon komoly hátulütője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A virtuális pénz hasznos is lehet, megfelelő körültekintés esetén akár befektetési céllal, akár hosszabb távon a pénzforgalom megreformálására. De a jelenlegi árfolyammozgások következményei időnként rámutatnak: a világ még nincs felkészülve a kriptovalutákra.

Nemrég számoltunk be arról, hogy először nyílt lehetőség arra, hogy valaki Bitcoinnal fizetve vásárolhasson lakást Budapesten. A XV. kerületi ingatlant 15 BTC-ért bocsátották áruba, ami akkor nagyjából 32-33 millió forintos árcédulát jelentett, ami akkor reálisnak tűnt cég a mai budapesti ingatlanárak és az igényesen felújított lakásról feltöltött fotókat figyelembe véve.

©

Hogy mi a probléma? A BTC-árfolyam két hét alatt egy kicsit változott, így a lakás ára a cikkünk írásának percében

50 279 715 forint.

Mindez jól mutatja, hogy messze állunk még attól, hogy virtuális pénzes alapokra helyezzük a gazdaságunkat. A jelenlegi (és a következő évekre is prognosztizált) árfolyamkilengések mellett ugyanis komoly hátulütői lehetnek a dolognak.

A kriptopénzek mögött lévő úgynevezett blockchain technológia egyébként komoly potenciállal rendelkezik. Ha minden jól alakul, nem csak a kereskedelmet reformálhatja meg, hanem az életünk több terén is komoly változásokat hozhat. Hogy miket, arról itt olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások