Megnézték, mire képes a Qualcomm új csúcsprocesszora, a Snapdragon 865

Megnézték, mire képes a Qualcomm új csúcsprocesszora, a Snapdragon 865

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Geekbench a számok szintjén is megmutatja, mennyire lehet hinni a Qualcomm fejlesztőinek a Snapdragon 865-öt illetően. Spoiler: nagyon.

Egy ideje már keringtek pletykák arról, hogy milyen lesz majd a Qualcomm új csúcsprocesszora, ami a 2020-as androidos mobilokba kerül majd bele. A Snapdragon 865-ről legutóbb azt lehetett hallani, hogy bivalyerős lesz, amit a cég képviselői végre meg is erősítettek. A cég a szokásos december elejei Tech Summit rendezvényén árulta el, hogy a 865-ös chip 25 százalékkal lesz gyorsabb a Snapdragon 855-höz képest, a grafikus számítások terén pedig 20 százalékos lett a teljesítmény bővülése.

Persze mindez addig pusztán szám, amíg le nem tesztelik, mire képes valójában a processzor, ennek apropóján pedig el is készült a Geekbench első tesztje.

Ezek szerint a Qualcomm tényleg nem a levegőbe beszélt, a processzor a többmagos és az egymagos feladatok elvégzésénél is 20-22 százalékkal teljesített jobban, mint a Snapdragon 855-ös.

©
©

Hogy az új Exynos (Samsung) és az új Kirin (Huawei) chip mennyire lesz képes befogni/megelőzni a mostani fejlesztést, egyelőre nem tudni, ám a fenti számok alapján egész biztosnak tűnik, hogy 2020 első felében a Qualcomm tudhatja majd magáénak az egyik leggyorsabb processzort az androidos piacon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások