Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Éppen Új-Mexikó felett haladt az American Airlines egyik járata, amikor a legénység egy különös objektumra lett figyelmes.

UFO-t, vagyis azonosítatlan repülő objektumot észlelt az American Airlines pilótája, amikor a járat Új-Mexikó térségében haladt – jelentette a hírt számos amerikai hírportál, köztük a TMZ. A lap nem kísérelte meg kitalálni, mit láthatott a gép legénysége. Ehelyett a Szövetségi Nyomozóirodához (FBI) fordult, amely igen készséges volt: a szóvivő, Frank Fisher azt közölte, tudnak az incidensről, de további részleteket nem áll módjukban megosztani.

A pilóta elmondása szerint a tárgynak hosszú, henger alakja volt. “Valami épp most húzott el fölöttünk” – mondta a repülésirányításnak. Néhány pillanat múlva hozzátette: az objektum leginkább egy rakétára hasonlított, emellett nagyon gyorsan mozgott. A repülő később gond nélkül landolt a phoenixi reptéren, ahova Cincinnati városából tartott. (Az incidens hivatalosan február 21-én történt, de a hír csak a minap került a címlapokra.)

Az ügyben a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) is közleményt adott ki. A hivatal úgy tájékoztatott, hogy a rendszereik a kérdéses időpontban semmilyen tárgyat nem észleltek Új-Mexikó térségében.

A War Zone szerint Új-Mexikóban található a White Sands Missile Rangen nevű kísérleti terület, ahol korábban az amerikai hadsereg tesztelt különféle eszközöket az atomfegyverektől kezdte a V-2 nevű rakétáig. A helyszín egyben az USA űrprogramjának szülőhelye, ahol ma is szívesen próbálnak ki még fejlesztés alatt álló fegyvertechnikákat.

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

Egy új törvény szerint a hírszerző ügynökségek már nem tarthatnak vissza ufómegfigyelésekkel kapcsolatos információkat. Ennek keretében tettek nyilvánossá egy vaskos iratanyagot, amelyet 70 éven át bővítgetett a CIA.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.