Kezdő F1-pilóták kíméljenek! McLaren Sennát árulnak Budapesten

Kezdő F1-pilóták kíméljenek! McLaren Sennát árulnak Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyarországon kínálják eladásra annak a típusnak az egyik példányát, amelyből Ronaldónak is parkol egy a garázsában.

A McLaren 2017 végén az F1 és a P1 után az Ultimate Series harmadik tagjaként leplezte le a háromszoros brazil Forma–1-es világbajnokról, Ayrton Sennáról elnevezett McLaren Sennát. A kőkemény sportkocsi esetében minden a lehető legkisebb tömegről, a legjobb aerodinamikáról és a maximális teljesítményről szól.

A McLaren Sennából mindössze 500 példány készül, és ezek közül az egyik most hazánkban bukkant fel. Az alig 500 kilométert futott narancssárga hiperautó extrákkal kiegészített ára egész pontosan 797 781 font, vagyis átszámítva mintegy 300 millió forint volt. A hirdető most 365 millió forintos áron kínálja eladásra brit portékáját.

©

"Próbakör csak vételárral a zsebben lehetséges! Kezdő F1-pilóták kérem ne itt próbálkozzanak." - olvasható az érvényes magyar okmányokkal rendelkező nem mindennapi sportkocsi hirdetésében.

©

A motorháztető alatt egy a McLaren 720S-ből származó 4 literes biturbó V8-as benzinmotor található, mely jelen esetben kereken 800 lóerős, illetve 800 Nm-es produkcióra képes. A P1-től eltérően a Sennában nincs semmilyen hibrid rásegítés, cserébe viszont kevesebb mint 1,2 tonnát nyom a kocsi a mérlegen.

©

A hétfokozatú duplakuplungos automataváltóval szerelt, hátsókerék-hajtású McLaren Senna a gyári adatok szerint 2,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-as tempóra. A 0-200-as sprint 6,8 másodperc, a 0-300-as pedig mintegy 17,5 másodperc alatt tudható le a 340 km/h végsebességű autóval.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.