Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#bőr

hvg.hu Gasztro

Borral hálóznak be

Kiosztották a Magyar Franchise Szövetség díjait, Az Év Innovatív Franchise Hálózata elismerést a Borháló Borkereskedés kapta. A harmadik éve működő fiatal kereskedőhálózatot másodszor díjazták.

hvg.hu Gasztro

Zajlik az élet az Év Pincészetében

Ugyancsak illusztris vendégek érkeztek a minap Koch Csaba borotai pincészetébe. Villányból kerekedett fel Bock József és csapata, hogy a helyszínen kóstolja az Év Pincészetének borait.

hvg.hu Gasztro

Báloznak a borok – tehetséget keresnek a borászok

Melyik borrégióból, ki lesz az a tehetséges, a nagyközönség előtt egyelőre még kevésbé ismert borász, aki az idén kiérdemli a Gál Tibor Emlékdíjat, és az ezzel járó támogatást további szakmai fejlődéséhez? A válaszra még egy hónapot várni kell, a Magyar Borok Bálján, február 21-én minden kiderül. De addig is van miről beszélni.

hvg.hu Gasztro

Bornaptár 2015

Meglepetéseket s újdonságokat biztos ez az év is bőven hoz a borkedvelőknek és gasztronautáknak. De van nem kevés olyan esemény, amit már most érdemes bejegyezni a naptárba, mert kár lenne elmulasztani.

hvg.hu Gasztro

Az Év Bortermelője: Dúzsi Tamás

24. alkalommal osztották ki az Év Bortermelője címet. A Magyar Bor Akadémia által gondozott díj idei nyertese a szekszárdi "rozékirály" lett.

MTI Kult

Magyar borbisztró nyílt Berlinben

A konyhaművészet mellett a kortárs magyar kultúra sok más oldalát is bemutató borbisztró nyílt Berlinben Budapest Calling néven.

hvg.hu Gasztro

Champagne könyv adakozásból

Még tíz napja van Caroline Henry borszakírónak, hogy összegyűjtse azt a 10 ezer eurót, amiből a könyvét szeretné kiadni. A hirdetőket kizárta.

Gasztro

Ki lesz a Borászok Borásza?

Megkezdődött a 2015-ös Borászok Borásza díj jelöltállítása. A díjat gondozó Vinum Praemium alapítvány szabályai szerint már teljes egészében a szakma, vagyis a borászok kezében van a döntés joga.

hvg.hu Gasztro

Rossz bornak is megisszuk a levét

Pallérozott borkedvelők is elsősorban az élményt keresik a borban, amikor kinyítnak egy palackot, az alkalmi borissza pedig pláne nem akar annyira szakérteni, csak élvezni. S mikor pohárba kerül a bor, akkor derül ki, mellé nyúltak-e, vagy sem. Hogy fordulhat elő, mi lehet az oka a rossz választásnak, aminek szó szerint megisszuk a levét?

hvg.hu Gasztro

A kínaiak szeretik a magyar borokat

Tokaji, villányi, szekszárdi, egri, balatonboglári, hajós-bajai és etyek-budai borokat kóstolhatnak Sanghajban november 12. és 14. között a ProWine China borászati szakkiállitás látogatói.

MTI Gazdaság

Az átlagosnál kisebb lett a termés a tokaji borvidéken

Viszonylag jó minőségű száraz bort lehet előállítani, az édes borokból pedig kiváló minőséget, azonban utóbbi esetben nem lesz elegendő a mennyiség. Országszerte jellemző, hogy az átlagos termés felét, egyharmadát szüretelték le.

hvg.hu Gasztro

A tokajinak a világpiacon a helye

A nemzetközileg ismert legnevesebb borszakértők és szakírók előtt mutatkozhatott be a Tokaji Borvidék és a Tokaji Aszú a minap a Monreux-ben megrendezett 7. nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferencián, ahol 12 neves tokaji pincészet borait is megkóstolhatták a részvevők.

hvg.hu Gasztro

Az Év Bortermelője – idei jelöltek

Az idén 24. alkalommal osztják ki az Év Bortermelője-díjat, amely Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező borászati elismerése. A cím elnyeréséért öten versengenek.

Tóth Sándor Gasztro

A szemnek láthatatlan – érzékek vacsorája

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed? A kérdés nem költői, és immáron nem csak a Millenáris Láthatatlan kiállításának és péntekenkénti láthatatlan vacsoráinak látogatói tudják a választ. Nemrégiben látók tették próbára érzékeiket a székesfehérvári Olíva Bisztróban is, ahol egy háromfogásos menüt fogyasztottak el bekötött szemmel.

Vörös Attila Gasztro

Családi örökség a szőlők között

Egy bortermelő ország, egy ismert borvidék vagy egy pincészet megítélésnek egyik komoly fokmérője lehet, hogy hány generáció óta töretlen a terület megművelése, illetve a terroir és az ottani fajták szimbiózisának megmutatása. A generációról generációra öröklődő tudás felbecsülhetetlen, s fontos szerepe van egy adott társadalom kulturális fejlettségének megmutatásában és alakításában is.

hvg.hu Gasztro

Borpince a fedélzeten

Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je állítja össze az Air France járatok új borlapját. A légitársaság gépeinek fedélzetén évente másfél millió üveg bort, és nyolcszázezer palack pezsgőt szolgálnak fel.

hvg.hu Gasztro

Villányi bor a világ legjobbjai között

A Mundus Vini nemzetközi borversenyen 42 ország több mint 6000 bora közül választották legjobb vörösbornak a villányi Vylyan Pincészet Cabernet Franc válogatásborát, a 2009-es MANDOLÁS Cabernet Franc dűlőválogatást.

1
22 23 24 25 26
56
Tompos Kátya-emlékkiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Tompos Kátya-emlékkiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Havasi Bertalan elárulta, miért mondott le sajtófőnöki állásáról

Havasi Bertalan elárulta, miért mondott le sajtófőnöki állásáról

Duma Aktuál: Aknaszállítás az első zárható ajtóig

Duma Aktuál: Aknaszállítás az első zárható ajtóig

46 vár mellett halad el a legújabb magyar kisvasút – felpattantunk rá

46 vár mellett halad el a legújabb magyar kisvasút – felpattantunk rá

Változni a változókorban: fontos és elkerülhetetlen

Változni a változókorban: fontos és elkerülhetetlen

Dan Bongino, jobboldali megmondóember lesz az FBI új igazgatóhelyettese

Dan Bongino, jobboldali megmondóember lesz az FBI új igazgatóhelyettese

Március 15-i eseményt és népszavazást hirdetett meg Magyar Péter

Március 15-i eseményt és népszavazást hirdetett meg Magyar Péter

Meghalt Harkányi Endre

Meghalt Harkányi Endre

50 milliárd euróval száll be az MI-versenybe az Alibaba

50 milliárd euróval száll be az MI-versenybe az Alibaba

A címlapról ajánljuk