HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Az igazira várva: ezek ma a párválasztás dilemmái

Ha az életben meghozott döntési dilemmáinkat fontosság szempontjából kellene rangsorolni, a csúcson természetesen ott áll az „elköteleződjek-e valaki mellett?”. Igen válasz esetén jön a „jó, de ki legyen az?” problematikája, ami után már tényleg csak a „mikor” kérdése marad hátra. Csak?!

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Nők és férfiak családalapítás előtt és után

Attól a perctől kezdve, hogy két ember családot alapít, szinte kötelező változáson megy át. Mind a krízisnek, mind a harmonikus együttélésnek vannak általános jellemzői, de ezek másképp jelennek meg a nők és a férfiak szempontjából.

hvg.hu Tech

Jól olvassa: az IKEA legújabb újsághirdetése egy valódi, működő terhességi teszt

A családalapítással megnövekvő költségek mellett az ilyenkor alighanem érezhető feszültségen is csökkentene legújabb, sokak számára bizonyára túl soknak tartott ötletével a svéd bútornagyhatalom: bizonyos termékeire nem kevés igénybe vehető kedvezményt adnak, ám annak mikéntje lehet, hogy önt is meghökkenti majd. Ezúttal az orvostudományt hívták segítségül.

Vándor Éva - Czeglédi Fanni Élet+Stílus

Szégyen és stigma: amikor egy tinédzser anya lesz

A kiskorú anyáknak támogatásra, nem megbélyegzésre van szükségük. Ezt Magyarországon különösen tudatosítani kell, 2005 óta ugyanis stagnál a tinédzserterhességek száma – pedig jelentősen csökkenhetne is.

hvg.hu Gazdaság

Csak a pénz? Ezért tartunk a gyermekvállalástól

Bár Magyarországon javul a gyermekvállalási kedv, a családalapítás előtt állók kétharmada tart az ezzel járó kiadásoktól. Azok viszont, akik már túl vannak az első gyermek születésén, sokkal kevésbé érzik megterhelőnek az ezzel járó költségeket.

Hercsel Adél Gazdaság

A magyar anya kultusza

Az a baj, hogy Normálisékat én nem ismerem, csak azokat a párokat, amelyek szorongva állnak az Élet nevű képzeletbeli kikötőben, és egyre frusztráltabban intenek búcsút a családról, és a boldogságról szőtt álmaiknak, és érik be egyre kisebb álmokkal.

hvg.hu Karrier

Szerelem, szex, gyengédség: a kormány az udvarlásra is taníttatná a diákokat

Az udvarlás, a szerelem és a hűség oktatása is bekerül az új Nemzeti Alaptantervbe (NAT) - tudta meg az Origo az oktatási államtitkárságtól. Az új alaptanterv, amelyet a tervek szerint még az idén elfogad a kormány, és akár jövőre életbe léphet, tartalmazza azt is, hogy a diákokat meg kell tanítani az iskolában a családi krízishelyzetek kezelésére és a tudatos párválasztásra.

MTI Shake

Családot alapít a papokból álló együttes tagja

Bizonytalanná vált a francia lemezeladási listák élén álló A papok nevű trió jövője, miután egyik tagjuk a családalapítás mellett döntött. A koncertezést még novemberig folytatják.

hvg.hu Plázs

Felmérés: a férfiak korábban álmodoznak családról, mint a nők

A nők azok, akik minél hamarabb családot szeretnének alapítani - legalábbis ez volt eddig az általános. Most azonban egy amerikai felmérés szerint a férfiak a korábbinál sokkal családcentrikusabbak lettek - közölte az Inforádió a Daily Mail írása alapján.

Földvári Zsuzsa HVG Hetilap

Családi pótlék

Rajzfilmeket néznek, rolleren közlekednek azok a harmadik iksz környékén járó fiatalok, akik nem akarnak felnőni, és gyakran visszaköltöznek a szüleikhez.

hvg.hu Plázs

Családalapítás: a férfi belevágna, a nő fél

Annak ellenére, hogy a gyermek utáni vágy meghatározó a magyar lakosság értékrendjében, jelenleg nálunk születik a legkevesebb gyerek Európában. A gyermekvállalási kedv csökkenésének okai pedig összetettek. Egy friss felmérés szerint a legnagyobb visszatartó erő az egzisztenciális félelem. De az anyagi félelmek és a karrier mellett a szülési hajlandóságot nagyban befolyásolja a házasodási kedv lanyhulása is.


A címlapról ajánljuk