Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

MTI Gasztro

Svájci lett Amerika legjobb szakácsa

Daniel Humm svájci születésű séf nyerte el a gasztronómia Oscar-díjaként emlegetett Beard-díjat, ezzel ő lett az Egyesült Államok legjobb szakácsa 2012-ben.

K.G. Gasztro

Gasztrokönyvespolc: Ede a levesben

Az elmúlt húsz év könyvkiadásában egyértelműen meghatározó szerepet játszottak a szakácskönyvek. Az irdatlan mennyiségben persze sokkal több a silány, ízléstelen, innen-onnan összeollózott receptgyűjtemény, mint a színvonalas, gyakorlatban is jól használható szakácskönyv. Az utóbbi időkben jobbfajta receptekkel is próbálkozott a gasztronómiai irodalom.

Hasbeszélő Gasztro

Hasbeszélő az irigy hónaljmirigyes Sipos Menta Bistrójában

Hasbeszélő különös ismertetőjele, hogy pont olyan, mint bármely mindenkori vendég. Felbukkanása bárhol, bármikor várható. A tányérból felnézve érdekli minden, amit egy vendég észrevehet. Jártában-keltében-mentében-jöttében kétszer is járt az utóbbi hetekben a balatonfüredi Menta Bistroban.

MTI Gasztro

Ingyenes pékfesztivál kezdődött a Várban

A kenyér és a pékek kemencéjéből kikerülő egyéb édes és sós finomságok lesznek a főszereplői az első Kenyér- és Péksütemény Fesztiválnak a Budai Várban péntektől három napon át.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Tökéletes egytálételek hétvégére - 1500 Ft-ból

Egyes ételeket azért szeretünk, mert kevés hozzávaló felhasználásával készülnek, másokat azért, mert sok alapanyagot lehet bennük variálni. Ízlés és idő dolga. Egyben mindannyian egyetértünk: jó, ha az előkészületekkel és a főzéssel eltöltött idő nem haladja meg az elfogyasztás várható időtartamának kétszeresét. Egyszerűbben szólva racionális arányban áll a befektetett munka és az élvezetek. Az egy tálban készíthető ételek pont ilyenek. Nagy előnyük még, hogy rendszerint keveset kell mosogatni utánuk (kivéve a hagyományos rakott kelt) és hogy jól melegíthetőek. Erre a hétvégére két tökéletes egytálételt ajánlunk.

Marx testvérek Plázs

Ön enne hekket a Római-parton?

Friss a hal? Hideg a fröccs? Tiszta a korzó? Elindult a nyár 30 fokos melegrekorddal és zsúfolt vízpartokkal. Ön tudja, mit eszik? Nem fontos, csak jó legyen? Teszteltük a hekket a Római-parton.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Ahol a kolbász kolbászból van - Katlan Tóni konyhája

Némi fenntartással, hivatalból mentünk el a fesztiválokról ismerős Katlan Tóni éttermének megnyitójára. Az este végére azonban annyira megkedveltük a helyet, hogy bármikor visszamennénk. Amit oly sok hazai vendéglátóhelyből hiányolunk, itt megvan: jó ízlés, konyhai alázat, vendégszeretet.

MTI / hvg.hu Gasztro

Dán a világ legjobb étterme

Immár egymás után harmadszor lett a világ legjobb étterme a dániai Noma a legrangosabbnak tartott nemzetközi éttermi listán,amelyet az idén tizedszerre jelentetett meg a Restaurant Magazine.

Marx testvérek Plázs

Városbéli puhányok, irány a természet!

Dobjuk el a hírlapot. Ne féjszbukozzunk. Ne mossunk autót. Induljunk hiperaktív lustálkodásra. Aki fejest ugrik a hosszú hétvégébe, bizonyára azon kapja magát a munka ünnepén, hogy a négy nap mint a tavaszi szellő tovalibbent, és az elmúlt lehetőség az eljövendő nyári sirokkóval együtt elviselhetetlenül nyomasztja. Több meteorológiai giccs nem jut eszünkbe, ezért íme, a négynapos hosszú hétvégére ajánlott, az ország jelentős területére érvényes programajánló.

hvg.hu Napi merítés

Kalauz a legjobb magyar éttermekhez

Megjelent a magyar kiadása a világ egyik legfontosabbnak étteremkalauzának. A kiadvány ötszáz oldalon keresztül mutat be olyan hazai éttermeket, ahol garantáltan jó minőségű konyhával találkozhatnak.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes lusta receptek

Ahogy a közmondás tartja: lustaság fél egészség! Ha ragyogó napsütésben az időnk nagy részét nem a konyhában töltjük, hanem a szabadban, lusta rétest majszolva a fűben, akkor az már egészen egészség.

hvg.hu Gasztro

Barackos ízek a Budapesti Pálinkafesztiválon

Az ország legkedveltebb gyümölcséből nemcsak finom pálinkák, hanem különleges ételspecialitások, desszertek is készülnek a május 10-13. közötti Budapesti Pálinkafesztiválra. Profi séfek barackkal spékelt ínycsiklandozó ételekkel kényeztetik a látogatókat.

MKO Gasztro

Csábító ízek: különleges csokoládékat kóstoltunk

Mészáros Gábor sosem pihen, folyamatosan újabb és újabb ötletekkel gazdagítja a chocoMe kínálatát. A húsvéti kollekció után most megszületett a kávés széria, melyet a chocolatier a Lila Körte cukrászdában Tóth Sándor barista kávé különlegességeinek kíséretében mutatott be a sajtó képviselőinek.

1
119 120 121 122 123
234
Kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG

Kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG

55 Mol-kútnál lesz MBH-bankautomata

55 Mol-kútnál lesz MBH-bankautomata

Konklávé: szerdán este hét óra előtt nem száll fel az első füst

Konklávé: szerdán este hét óra előtt nem száll fel az első füst

Párbajnak indult, össztűz lehet belőle: érik a nagy csata a Fidesz és a Tisza között

Párbajnak indult, össztűz lehet belőle: érik a nagy csata a Fidesz és a Tisza között

Megint lezuhant egy F/A-18 vadászgép, ezúttal Finnországban

Megint lezuhant egy F/A-18 vadászgép, ezúttal Finnországban

Nem akarnak részeg embereket szállítani, két napig sztrájkolnának az athéni taxisok

Nem akarnak részeg embereket szállítani, két napig sztrájkolnának az athéni taxisok

Naponta 14 liter tiszta ivóvizet von ki a levegőből a kidobott ételmaradékokkal működő új módszer

Naponta 14 liter tiszta ivóvizet von ki a levegőből a kidobott ételmaradékokkal működő új módszer

Vastag Csaba sem dolgozik már a TV2-nél, ahonnan távozott a vezérigazgató

Vastag Csaba sem dolgozik már a TV2-nél, ahonnan távozott a vezérigazgató

Polt Pétert és Hende Csabát jelölte alkotmánybírónak a Fidesz

Polt Pétert és Hende Csabát jelölte alkotmánybírónak a Fidesz

A címlapról ajánljuk