Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Daniel Humm svájci születésű séf nyerte el a gasztronómia Oscar-díjaként emlegetett Beard-díjat, ezzel ő lett az Egyesült Államok legjobb szakácsa 2012-ben.
Az elmúlt húsz év könyvkiadásában egyértelműen meghatározó szerepet játszottak a szakácskönyvek. Az irdatlan mennyiségben persze sokkal több a silány, ízléstelen, innen-onnan összeollózott receptgyűjtemény, mint a színvonalas, gyakorlatban is jól használható szakácskönyv. Az utóbbi időkben jobbfajta receptekkel is próbálkozott a gasztronómiai irodalom.
Hasbeszélő különös ismertetőjele, hogy pont olyan, mint bármely mindenkori vendég. Felbukkanása bárhol, bármikor várható. A tányérból felnézve érdekli minden, amit egy vendég észrevehet. Jártában-keltében-mentében-jöttében kétszer is járt az utóbbi hetekben a balatonfüredi Menta Bistroban.
A kenyér és a pékek kemencéjéből kikerülő egyéb édes és sós finomságok lesznek a főszereplői az első Kenyér- és Péksütemény Fesztiválnak a Budai Várban péntektől három napon át.
Egyes ételeket azért szeretünk, mert kevés hozzávaló felhasználásával készülnek, másokat azért, mert sok alapanyagot lehet bennük variálni. Ízlés és idő dolga. Egyben mindannyian egyetértünk: jó, ha az előkészületekkel és a főzéssel eltöltött idő nem haladja meg az elfogyasztás várható időtartamának kétszeresét. Egyszerűbben szólva racionális arányban áll a befektetett munka és az élvezetek. Az egy tálban készíthető ételek pont ilyenek. Nagy előnyük még, hogy rendszerint keveset kell mosogatni utánuk (kivéve a hagyományos rakott kelt) és hogy jól melegíthetőek. Erre a hétvégére két tökéletes egytálételt ajánlunk.
Friss a hal? Hideg a fröccs? Tiszta a korzó? Elindult a nyár 30 fokos melegrekorddal és zsúfolt vízpartokkal. Ön tudja, mit eszik? Nem fontos, csak jó legyen? Teszteltük a hekket a Római-parton.
Némi fenntartással, hivatalból mentünk el a fesztiválokról ismerős Katlan Tóni éttermének megnyitójára. Az este végére azonban annyira megkedveltük a helyet, hogy bármikor visszamennénk. Amit oly sok hazai vendéglátóhelyből hiányolunk, itt megvan: jó ízlés, konyhai alázat, vendégszeretet.
Immár egymás után harmadszor lett a világ legjobb étterme a dániai Noma a legrangosabbnak tartott nemzetközi éttermi listán,amelyet az idén tizedszerre jelentetett meg a Restaurant Magazine.
Dobjuk el a hírlapot. Ne féjszbukozzunk. Ne mossunk autót. Induljunk hiperaktív lustálkodásra. Aki fejest ugrik a hosszú hétvégébe, bizonyára azon kapja magát a munka ünnepén, hogy a négy nap mint a tavaszi szellő tovalibbent, és az elmúlt lehetőség az eljövendő nyári sirokkóval együtt elviselhetetlenül nyomasztja. Több meteorológiai giccs nem jut eszünkbe, ezért íme, a négynapos hosszú hétvégére ajánlott, az ország jelentős területére érvényes programajánló.
Megjelent a magyar kiadása a világ egyik legfontosabbnak étteremkalauzának. A kiadvány ötszáz oldalon keresztül mutat be olyan hazai éttermeket, ahol garantáltan jó minőségű konyhával találkozhatnak.
Nem véletlen, hogy a gasztronómiai világfórumok közül a legújabb éppen Dániában talált ideális terepre. A tavalyi debütálás után az idén is hamarosan lesz MAD 2012.
Ahogy a közmondás tartja: lustaság fél egészség! Ha ragyogó napsütésben az időnk nagy részét nem a konyhában töltjük, hanem a szabadban, lusta rétest majszolva a fűben, akkor az már egészen egészség.
Az ország legkedveltebb gyümölcséből nemcsak finom pálinkák, hanem különleges ételspecialitások, desszertek is készülnek a május 10-13. közötti Budapesti Pálinkafesztiválra. Profi séfek barackkal spékelt ínycsiklandozó ételekkel kényeztetik a látogatókat.
Mészáros Gábor sosem pihen, folyamatosan újabb és újabb ötletekkel gazdagítja a chocoMe kínálatát. A húsvéti kollekció után most megszületett a kávés széria, melyet a chocolatier a Lila Körte cukrászdában Tóth Sándor barista kávé különlegességeinek kíséretében mutatott be a sajtó képviselőinek.