Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Vonattal Budapestről Bécsbe: a cseh magánvasút nemcsak a MÁV-ot, de a Railjetet is lemosta a pályáról
Élet+Stílus

Vonattal Budapestről Bécsbe: a cseh magánvasút nemcsak a MÁV-ot, de a Railjetet is lemosta a pályáról

Tavaly tavasz óta már irányonként napi négy-négy járatot közlekedtet a Regiojet a magyar és az osztrák főváros között, mi pedig összehasonlítottuk a MÁV, illetve az ÖBB vonataival. Mind az árakon, mind a színvonalon meglepődtünk, pedig a MÁV-nak sem lenne lehetetlen adaptálni mindazt, amit a cseheknek már évekkel ezelőtt sikerült.

hvg.hu Gasztro

Szamósza: mi a batyu titka?

Shoba Narayan, a Monszun Napló avagy ábrándok és receptek Indiából cimű bestseller szerzője a szamószát kaviárra és a libamájra sem cserélné fel.

Haulitus Anikó Gasztro

Nemzetek ételei padlizsánból - recept

Ennyire beszédes és sok neve, felhasználhatósága, és egyben gyógyító hatása kevés más zöldségfélének van. Idehaza még mindig nem olyan népszerű, mint a mediterrán és távol- keleti országokban.

hvg.hu Napi merítés

Mit együnk a strandok büféjében?

A Goldenblog 2009 gasztromezőnyének első helyezettje a strandételeket veszi górcső alá legújabb blogbejegyzésében. Így nem maradhat ki az elhasznált olajban kisütött hekk, a jó öreg hurka-kolbász páros, a lángos, sőt a vattacukor sem. Kiderül, az jár-e jobban, aki otthon csomagol magának elemózsiát, vagy bátran bízzuk magunkat a büfék kínálatára.

hvg.hu Tech

Tartósabb sört eredményez egy új felfedezés

Egy újonnan kifejlesztett anyag segítségével hosszabb ideig eltarthatóvá válhat a sör, amely így a környezeti hatásoknak is jobban ellenáll. A módszer más folyadékok – például a tej – esetében is működik.

Kovács Gábor Gasztro

Dalmát ízek – receptek

A dalmát partvidék asztalai mellett gyakran elhangzik, hogy a hal háromszor iszik. Először sós vizet a tengerben, másodszor olajat a tepsiben, és harmadszor, amikor az öblös pohárban csillogó Plavac Mali lecsúszik utána a torkunkon.

Vétek György Gasztro

A kis kedvenc – régi receptek

Mignonnak írták, minyonnak mondták, annak meg nem volt semmi értelme. Így lett a „minyom” gyerekkorom egyik kedvence.

Vétek György Gasztro

„Kóstolja meg Békés megyét!”

„Kóstolja meg Békés megyét, de vigyázzon, függőséget okoz!” – invitál az Ízutazás Békés megyében című gasztronómiai kalauz. És ez tényleg így van. Azóta, hogy belelapoztam, nyugtatókon élek, gyógyszerfüggő lettem.

Haulitus Anikó Gasztro

A szemünkkel is eszünk - receptek

A hideg levesek igazi, ízes felfrissülést kínálnak a nyári napokra, percek alatt elkészülnek a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből.

MTI Gasztro

Hárommillió forintba kerül az 50 éves whisky

A skóciai Glenfiddich lepárló piacra dobja a whiskykészítés tökélyének számító, 50 éves házasítatlan (vagyis egyféle gabonából készült, single malt) malátawhiskyjét palackonként 10 ezer fontért (3 millió forint).

Tóth Sándor Gasztro

Királyok egymás közt

A spanyol gasztronómia két fejedelme magas kitüntetésben részesült. Ez alkalomból fogadta őket a Zarzuela palotában I. János Károly király.

hvg.hu Gasztro

Fedezzük fel a német konyhát!

A korábbi vélekedést, miszerint a német konyha híresen rossz volna, az utóbbi évtizedek tapasztalatai alapján gyorsan el is felejthetjük.

Gasztro

Bokoji kenyér - az ínség receptje

Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről, a cigány- avagy bokoji kenyérről szól.

hvg.hu Plázs

Éttermi kalauz: hol, mit érdemes enni?

Az étterembe járók több mint 75 százaléka azon a véleményen van, hogy az étlapon több egészséges ételnek kellene szerepelnie; ám amikor rendelésre kerül a sor, nagyjából csak a felük dönt a tápanyagok mérlegelése alapján - derül ki egy friss felmérésből. Milyen menüket lehet nyugodt szívvel választani, ha az egészségünkre is figyelünk?

kadarm Gasztro

Késsel, villával álruhában

Vajon miért öltözik furcsa álruhákba egy tiszteletreméltó újságíró és családanya, amikor étterembe megy? Miért fontos, hogy ne ismerjék fel, és ha mégis, akkor az miért baj?

hvg.hu Gasztro

Új király kerestetik

Hagyományosan a reneszánsz királyi szakácsok ételeit felvonultató versenyen az idén első alkalommal tartanak kóstolót az ország megyéinek falusi ételeiből.

Gasztro

A tökéletes palacsinta - receptek

Nem túlzás azt állítani, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb finomsága. Legyen az édes vagy sós, tálaljuk desszertként, főételként, feltekerve, összehajtva, csúsztatva vagy rakva, melegen, netán fagylalttal töltve, hidegen - megunhatatlan.

1
195 196 197 198 199
234
A Kneecap a terrorizmus vádjáról: „Csak az a cél, hogy elhallgattassanak”

A Kneecap a terrorizmus vádjáról: „Csak az a cél, hogy elhallgattassanak”

Marabu Féknyúz: Lánczi

Marabu Féknyúz: Lánczi

A veszprémi civileknek időben szóltak, hogy menniük kell – állítja az ifjúsági házat eladó városi cég

A veszprémi civileknek időben szóltak, hogy menniük kell – állítja az ifjúsági házat eladó városi cég

Feltámadt az apró olasz legenda, itt a vadonatúj 4x4-es Fiat Panda

Feltámadt az apró olasz legenda, itt a vadonatúj 4x4-es Fiat Panda

Megkérdezték Varga Mihályt, Matolcsy György embereit rúgja-e ki az MNB-ből

Megkérdezték Varga Mihályt, Matolcsy György embereit rúgja-e ki az MNB-ből

Hiába kérte Sára Botond főispán, a Kúria nem semmisíti meg Budapest költségvetését

Hiába kérte Sára Botond főispán, a Kúria nem semmisíti meg Budapest költségvetését

A Magyar Ügyvédi Kamara az igazságügyi miniszterhez fordult a megfélemlítési törvény miatt

A Magyar Ügyvédi Kamara az igazságügyi miniszterhez fordult a megfélemlítési törvény miatt

A márkahűség hiánycikk 2025-ben – állítják a szépségipari márkák a Cosmoprof Bolognán

A márkahűség hiánycikk 2025-ben – állítják a szépségipari márkák a Cosmoprof Bolognán

Az olcsó Daciáknak és Suzukiknak tesz keresztbe a Magyarországra érkezett új Citroën – kipróbáltuk

Az olcsó Daciáknak és Suzukiknak tesz keresztbe a Magyarországra érkezett új Citroën – kipróbáltuk

A címlapról ajánljuk