Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Gasztro

Szamósza: mi a batyu titka?

Shoba Narayan, a Monszun Napló avagy ábrándok és receptek Indiából cimű bestseller szerzője a szamószát kaviárra és a libamájra sem cserélné fel.

Haulitus Anikó Gasztro

Nemzetek ételei padlizsánból - recept

Ennyire beszédes és sok neve, felhasználhatósága, és egyben gyógyító hatása kevés más zöldségfélének van. Idehaza még mindig nem olyan népszerű, mint a mediterrán és távol- keleti országokban.

hvg.hu Napi merítés

Mit együnk a strandok büféjében?

A Goldenblog 2009 gasztromezőnyének első helyezettje a strandételeket veszi górcső alá legújabb blogbejegyzésében. Így nem maradhat ki az elhasznált olajban kisütött hekk, a jó öreg hurka-kolbász páros, a lángos, sőt a vattacukor sem. Kiderül, az jár-e jobban, aki otthon csomagol magának elemózsiát, vagy bátran bízzuk magunkat a büfék kínálatára.

hvg.hu Tech

Tartósabb sört eredményez egy új felfedezés

Egy újonnan kifejlesztett anyag segítségével hosszabb ideig eltarthatóvá válhat a sör, amely így a környezeti hatásoknak is jobban ellenáll. A módszer más folyadékok – például a tej – esetében is működik.

Kovács Gábor Gasztro

Dalmát ízek – receptek

A dalmát partvidék asztalai mellett gyakran elhangzik, hogy a hal háromszor iszik. Először sós vizet a tengerben, másodszor olajat a tepsiben, és harmadszor, amikor az öblös pohárban csillogó Plavac Mali lecsúszik utána a torkunkon.

Vétek György Gasztro

A kis kedvenc – régi receptek

Mignonnak írták, minyonnak mondták, annak meg nem volt semmi értelme. Így lett a „minyom” gyerekkorom egyik kedvence.

Vétek György Gasztro

„Kóstolja meg Békés megyét!”

„Kóstolja meg Békés megyét, de vigyázzon, függőséget okoz!” – invitál az Ízutazás Békés megyében című gasztronómiai kalauz. És ez tényleg így van. Azóta, hogy belelapoztam, nyugtatókon élek, gyógyszerfüggő lettem.

Haulitus Anikó Gasztro

A szemünkkel is eszünk - receptek

A hideg levesek igazi, ízes felfrissülést kínálnak a nyári napokra, percek alatt elkészülnek a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből.

MTI Gasztro

Hárommillió forintba kerül az 50 éves whisky

A skóciai Glenfiddich lepárló piacra dobja a whiskykészítés tökélyének számító, 50 éves házasítatlan (vagyis egyféle gabonából készült, single malt) malátawhiskyjét palackonként 10 ezer fontért (3 millió forint).

Tóth Sándor Gasztro

Királyok egymás közt

A spanyol gasztronómia két fejedelme magas kitüntetésben részesült. Ez alkalomból fogadta őket a Zarzuela palotában I. János Károly király.

hvg.hu Gasztro

Fedezzük fel a német konyhát!

A korábbi vélekedést, miszerint a német konyha híresen rossz volna, az utóbbi évtizedek tapasztalatai alapján gyorsan el is felejthetjük.

Gasztro

Bokoji kenyér - az ínség receptje

Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről, a cigány- avagy bokoji kenyérről szól.

hvg.hu Plázs

Éttermi kalauz: hol, mit érdemes enni?

Az étterembe járók több mint 75 százaléka azon a véleményen van, hogy az étlapon több egészséges ételnek kellene szerepelnie; ám amikor rendelésre kerül a sor, nagyjából csak a felük dönt a tápanyagok mérlegelése alapján - derül ki egy friss felmérésből. Milyen menüket lehet nyugodt szívvel választani, ha az egészségünkre is figyelünk?

kadarm Gasztro

Késsel, villával álruhában

Vajon miért öltözik furcsa álruhákba egy tiszteletreméltó újságíró és családanya, amikor étterembe megy? Miért fontos, hogy ne ismerjék fel, és ha mégis, akkor az miért baj?

hvg.hu Gasztro

Új király kerestetik

Hagyományosan a reneszánsz királyi szakácsok ételeit felvonultató versenyen az idén első alkalommal tartanak kóstolót az ország megyéinek falusi ételeiből.

Gasztro

A tökéletes palacsinta - receptek

Nem túlzás azt állítani, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb finomsága. Legyen az édes vagy sós, tálaljuk desszertként, főételként, feltekerve, összehajtva, csúsztatva vagy rakva, melegen, netán fagylalttal töltve, hidegen - megunhatatlan.

1
195 196 197 198 199
234
Átadta a Hamász az első három izraeli túszt, akik a túszalku nyomán szabadultak ki

Átadta a Hamász az első három izraeli túszt, akik a túszalku nyomán szabadultak ki

Szorgosan szedegetjük a folyókból, de sok állam nem akarja elengedni a műanyagokat, amelyek szép lassan az agyunkra mennek

Szorgosan szedegetjük a folyókból, de sok állam nem akarja elengedni a műanyagokat, amelyek szép lassan az agyunkra mennek

„Egyszerre próbálunk a szerelemből menekülni és benne maradni” – új klippel jelentkezett Frenk

„Egyszerre próbálunk a szerelemből menekülni és benne maradni” – új klippel jelentkezett Frenk

Út a gyönyör labirintusába – Chagall a bécsi Albertinában

Út a gyönyör labirintusába – Chagall a bécsi Albertinában

Az AKG-ban már kijavították a felvételiket és láthatóan nehezebb volt az idei vizsga

Az AKG-ban már kijavították a felvételiket és láthatóan nehezebb volt az idei vizsga

Videó: Így fogadták családjaik a 471 nap után szabaduló izraeli túszokat

Videó: Így fogadták családjaik a 471 nap után szabaduló izraeli túszokat

Jósnak bizonyultak a Borgen alkotói, amikor a negyedik évadban a Grönlandra lecsapni készülő Amerikáról beszéltek

Jósnak bizonyultak a Borgen alkotói, amikor a negyedik évadban a Grönlandra lecsapni készülő Amerikáról beszéltek

Kilencnaponta írta át 2024-ben a kormány a költségvetést, fillérről fillérre megnéztük, hogyan

Kilencnaponta írta át 2024-ben a kormány a költségvetést, fillérről fillérre megnéztük, hogyan

Magyarország nagyszabású Oroszország elleni NATO-gyakorlatban vesz részt

Magyarország nagyszabású Oroszország elleni NATO-gyakorlatban vesz részt

A címlapról ajánljuk