Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gasztro

A hat legdivatosabb fogyókúra

Kijózanodtunk. Már 2009 van, semmi kétség. Hol vannak már a tavalyi ünnepek és a gondtalan falatozás! Lassan itt a tél közepe, a sok ruha nem rejt el örökké. Gondolatainkba szövi magát egy misztikus szó: fogyókúra.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Meleg falatok hideg téli estékre

Ahogy beköszönt a tél, munkából hazaérvén jól esik elkortyolgatni egy bögre forró italt, legyen az tea, forró csokoládé vagy akár forralt bor. Hozzá pedig szívesen fogad a család apraja-nagyja vagy a betérő barátok valami finomságot. Az alábbi ételek nemcsak finomak, de gyorsan és különösebb konyhai jártasság nélkül is elkészíthetőek, és még a pénztárcánkat is kímélik.

MTI Plázs

Egészségtelenek az otthon elkészített ételek

Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - olvasható az NBC Philadelphia internetes oldalon.

MTI Gasztro

Német-olasz vita a szalámi eredetéről

A szalámi Németországban született, nem pedig Olaszországban egy német húsüzem szerint, amely azt állítja, hogy ő fedezte fel az olasz konyha nevezetességévé és a bolognai régió büszkeségévé vált vörös kolbászfajta eredetét. A téma annyira fontos a németek számára, hogy a Die Welt című napilap első oldalon foglalkozott vele keddi számában.

Gasztro

Recesszió a konyhában - tippek, receptek

Sok családban észrevették már 2008-ban a családi kasszára nehezedő nyomást, és idén sajnos nem számíthatunk javulásra. Sőt, ahol lehet, még jobban össze kell húzni a nadrágszíjat azoknak, akik esetleg lakás- vagy autórészleteket törlesztenek hónapról-hónapra.

hvg.hu Gasztro

A világ legjobb csokoladékészítői

A csokoládékészítés hagyományos fővárosai Párizs és Brüsszel. Emellett azonban számos nagyvárosban találunk olyan üzleteket, amelyben művészi szintre fejlesztették a bonbonok készítését.

Gasztro

2009 gasztronómiai trendjei

Itt az új év, és az utóbbi években már a hazánkban szunnyadó kis kulináris manó is elkezdett ébredezni. Így idén nem marad le a trendekről, és nem fél éves csúszással tudja meg, hogy mi a menő a világban. Lássuk.

MTI Gasztro

Jégborszüret: -10 fokban éjjel 1 órakor

Az évnek ebben a hideg és sötét időszakában sem alhat zavartalan téli álmot némely szőlőbirtok, ekkor jön el ugyanis a jégborszüret ideje. Az egyik legnagyobb magyarországi szőlőbirtokon szombatra virradó éjjel szüretelik majd le a deres bogyókat, hogy finom, édes nedűt préseljenek belőle.

MTI Shake

Obamáék magyar tányérból tunkolhatnak

Magyarországon tervezték és festették annak a két új porcelánkészletnek az egyikét, amelyet az amerikai elnök washingtoni rezidenciáján, a Fehér Házban fognak használni az elkövetkező években.

Kovács Gábor Gasztro

Tojás hadműveletek: segítség kezdő férfiaknak

A nők gazdasági és társadalmi pozícióik erősödésével párhuzamosan megkezdődött kivonulásuk a konyhából. Néhány férfi ezt megelőzően is előfordult olykor a konyhában, de tevékenységük többnyire kimerült egy-egy szaftos pörkölt és a karácsonyi halászlé elkészítésében. Sorozatunkkal elsősorban azoknak szeretnénk segíteni, akik, most próbálkoznak az első konyhai lépésekkel.

Gasztro

Piacozunk, főzünk, olvasunk - irodalom a konyhában

Manapság már szinte lehetetlen egy egyszerű szakácskönyvvel sikert aratni.Szükség van sok gyönyörű képre, személyes részletekre, esetleg családi fotókra és olyan szövegre, ami nem csak a főzésre koncentrál. Vannak szerzők, aki pont fordítva csinálják, az irodalmi mondanivalót fűszerezik meg receptekkel és ettől még érdekesebbé válik a könyvük. Összegyűjtöttünk néhányat az év eleji ejtőzős napokra,amikor még éldegélünk a maradékainkból,s ráérünk olvasni.

hvg.hu Gasztro

Újévi koktélparti – tippek, receptek

Akkoriban még éppen kezdődhetett így szilveszteri recept: „végy négy kiló vesepecsenyét, két szép libamájat, három csirkét”, és ajánlatos volt az asztalra készíteni champagne-t, cognac-ot. A harmincas évek végét írtuk, a kor egyik legnépszerűbb „étel-és életművészet tanácsadója”, báró Hatvany Lili a komplett ünnepi menüsorok mellett remek újévi parti recepteket is kiötlött, mielőtt az Európa fölé gyülekező felhők alól kiszaladt Amerikába.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Pezsgő a tányérban - receptek

Szilveszter éjszakáján még a megrögzött antialkoholisták is koccintanak egy pohár pezsgővel. Szinte elképzelhetetlen, hogy a gyöngyöző ital nélkül búcsúztassuk az óévet s köszöntsük az újat. De tudják mit? Tányérba vele!

Várkonyi Ádám Gasztro

Szilveszteri szerencsehozó receptek

Az ünnepek nem múltak el nyomtalanul. Az ember a tükörbe néz és látja. Megváltoztunk. Mindannyian. A mellékesen befutott ajándék kilók legalább remek célként szolgálhatnak. Támadás célpontjaként. Jövőre a serpenyő mellett állva többet gondolunk majd a sportra.

Gasztro

A HVG karácsonyi bortesztje

A magasabb ár vagy a borász hírneve félrevezető lehet az ünnepen különleges borra vágyók számára is – derül ki a HVG borbírálatából, amelyen egyik kóstolt szlovák tokaji aszú sem az volt, ami a címkéjén szerepelt.

hvg.hu Gasztro

Karácsonyi ételek a világ minden tájáról

Ha valami felment minket minden diéta alól, az bizony a karácsony. Ilyenkor nemcsak, hogy nem számoljuk a kalóriákat, hanem egyenesen kötelező minden vendéglátót lekenyerezni a tisztes fogyasztással. Ha pedig nekünk jutott a főszakács szerepe, repítsük el szeretteinket egy világkörüli vacsorára néhány hamísítatlan kozmopolita karácsonyi recepttel.

hvg.hu Gasztro

Mákos-diós talány: a bejgli – recept és elkészítés

A bejgli megítélése szélsőséges skálán mozog. Egyesek rajonganak érte, azt se bánják, ha más ünnepeken is az asztalra kerül. Mások megvetik, nekik minimum a zserbónál kezdődik valami ehető. Az eretnekek az elnyomott riválist, a diós kalácsot részesítik előnyben.

Gőgh Csilla Gasztro

Provence: tizenhárom karácsonyi desszert

Egy francia mondás szerint Provence megy a maga feje után. Nem csoda hát, hogy errefelé a karácsonyi asztalra is más kerül, mint frank hon többi vidékén. A vacsoramenü bőséges, ám hús nélküli, szerény fogásokból áll. Viszont a híres tizenhárom desszerttel zárul.

1
206 207 208 209 210
234
Életbe lépett a tiltás, elérhetetlenné vált a TikTok az Egyesült Államokban

Életbe lépett a tiltás, elérhetetlenné vált a TikTok az Egyesült Államokban

Videón mutatja a péntek esti tűz maradványait a MÁV

Videón mutatja a péntek esti tűz maradványait a MÁV

Korábbi közlekedési államtitkárt neveztek ki a GySEV igazgatósági elnökének

Korábbi közlekedési államtitkárt neveztek ki a GySEV igazgatósági elnökének

Hitler hatalomra jutásától Treblinkán át az ígéret földjéig – bravúrosan előadott monodráma egy kutya szemszögéből a Spinozában

Hitler hatalomra jutásától Treblinkán át az ígéret földjéig – bravúrosan előadott monodráma egy kutya szemszögéből a Spinozában

Három meccs után búcsúzik Marozsán Fábián az Australian Opentől

Három meccs után búcsúzik Marozsán Fábián az Australian Opentől

Előre megfontolt gyilkossággal gyanúsítják a 18 éves szlovák iskolai késelőt

Előre megfontolt gyilkossággal gyanúsítják a 18 éves szlovák iskolai késelőt

Mindenki használja, senki nem tudja: a tűzőgépének van egy titkos funkciója

Mindenki használja, senki nem tudja: a tűzőgépének van egy titkos funkciója

Út a gyönyör labirintusába – Chagall a bécsi Albertinában

Út a gyönyör labirintusába – Chagall a bécsi Albertinában

„Szeressük egymást, hogy annál jobban gyűlölhessünk mindenkit, aki nem magyar”

„Szeressük egymást, hogy annál jobban gyűlölhessünk mindenkit, aki nem magyar”

A címlapról ajánljuk