Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Szotyola, tökmag, tutti-frutti - menő rágcsálnivalók voltak a stadionokban, amikor még a magyarok is tudtak focizni. Az azóta eltelt jó sok évben volt időnk leszokni a meccsjárásról és rászokni, hogy a focit otthon, kényelmes fotelból, több kilónyi nassolnivalóval és pár rekesz sörrel felszerelkezve nézzük.
Nem mindennapi vendégnek terítettek június 17-én a budapesti Onyx étteremben. Eckart Witzigmann, a három Michelin-csillagos osztrák séffejedelem itt költötte el szerény ebédét, miután a Gerbeaud-házban találkozott a sajtó és a vendéglátós szakma képviselőivel.
A rendezvényen Írország leghíresebb, legnevesebb éttermei vonultak fel ételkülönlegességeikkel. Az érdeklődők Michelin-csillagos mesterszakácsok főzőtanfolyamán is részt vehettek.
Három napos gasztronómiai fiesztára várják a különleges ízek, a nemzetközi konyha és az igazi magyar ételek kedvelőit június 20. és 22. között, naponta 11 órától késő estig az első Gasztro Fesztivál szervezői Budapest Belvárosában, a Városháza Parkban.
Bár a foci leginkább sört kíván, nem kizárt, hogy osztrák honban gyümölcsbor is kerül a vigadó, bánkódó szurkolók poharába. Legalábbis Alsó-Ausztriában.
Több mint egyszerű piac, Bécs egyik legnépszerűbb turistalátványossága a Naschmarkt. Ahol akkor is érdemes forgolódni, ha éppen nem vérvörös perzsa gránátalmára éheztünk meg, vagy nem a Karibi-szigetekről érkező zöldségbanánra van szükségünk.
A félig orosz származású Nyíri Sándor (Szása) épp egy moszkvai luxusétterem séfje volt, amikor felhívta Budapestről az Arany Kaviár tulajdonosa, Molnár Attila, hogy beállna-e hozzá szakácsnak? Elsőre majdnem nemet mondott, végül pár hónapra elvállalta a megbízatást. Ez valamivel több, mint tíz éve történt. Ma már tulajdonostársak, az Arany Kaviár pedig a 2008-as Étteremkalauz értékelése szerint a legjobb tizenkettő között van Magyarországon.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Magyar Gasztronómiai Egyesület meghívására június 14-én érkezik Magyarországra Eckart Witzigmann. Ő az első olyan szakács, aki Franciaországon kívül érdemelte ki a három Michelin-csillagot.
Az idén rengeteg termett ebből a finom, illatos, piros gyümölcsből, amelynek a mesterszakács tanácsaival mi is kellő tisztelettel adóztunk. De mert sokan érdeklődtek, mit tegyenek a piacon már nem sokáig csábító eperhegyekkel, adunk még pár tippet.
A fesztivál arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy rohanó világunkban egyre kevesebb időnk marad nemzeti hagyományaink ápolására, holott a múlt, az értékek megőrzése és fenntartása minden nép számára fontos. Emellett szeretnének hozzájárulni, az országimázs erősítéséhez, Magyarország méltó elismeréséhez a nagyvilágban.
Lassan Budapest egyik legkedveltebb fesztiválhelyszíne lesz a Millenáris Park. Néhány hét múlva, július elején az első hazai kávé- és koktélfesztivált is itt rendezik meg.
Az idei Labdarugó Európa-bajnokság június 7-én a Svájc-Csehország találkozóval veszi kezdetét. Az eseménysorozat a bécsi döntővel június 29-ikén ér véget. A három hét alatt a futball szerelmesei harmincegy mérkőzést nézhetnek végig.
Spárgafesztivál, pulykanapok, halételek, bormustra. Megnéztünk, milyen programok közül válogathatunk a hétvégéken, ha a gasztronómiai örömökről sem akarunk lemondani.
Nagyszabású szakmai konferenciát tartottak a közelmúltban Etyeken a borászok, borforgalmazók Magyar borok az amerikai piacon címmel. A tények és az összefüggések elemzése az értő fogyasztók számára sem érdektelen.