Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gőgh Csilla Gasztro

Gasztromustra a Wörthi-tó körül

Egyetlen hétvégét is érdemes a Wörthi-tó partján eltöltenünk. Nemcsak a gyönyörű környezet, a hosszú, véget nem érőnek tűnő kerékpárutak, a négy golfpálya, a Casino vagy a hajókirándulások miatt. A környék gasztronómiai szempontból is tartogat érdekességeket.

Gasztro

Czigle Fesztivál 2007

Öt esztendeje határozták el Cegléd város honatyái, hogy minden június harmadik hétvégéjén kulturális és gasztronómiai fesztivált rendeznek. Lehetőséget teremtve Cegléd s vonzáskörzete hivatásos és amatőr együtteseinek, művészeinek, kézműves, sütő-főző mestereinek a bemutatkozásra.

Szikora Katalin Gasztro

Cékla, borscs, saláta

A magyar konyhában érdemtelenül csekély szerepet kap a cékla, amelynek friss termése mostanság már kapható a piacokon. Bár igénytelen növény - és emiatt nagyon olcsó is -, tápanyagait és felhasználhatóságát tekintve vetekszik a divatos salátafélékkel. Erről az értékes gasztronómiai alapanyagról „mesélt” Szása, azaz Nyíri Sándor, a budapesti Arany Kaviár étterem séfje és társtulajdonosa.

Szikora Katalin Gasztro

Szakácspárbaj barokk módra

Európa legnagyobb gasztronómiai fesztiváljára kerül sor "A magyarok nagy asztala" címmel június 28. és július 1. között a Budai Várban.

hvg.hu Gasztro

Hol ehetjük a legfinomabb fagyit?

A hűsítő édesség mindenki kedvence – de hol kapjuk a legjobbat? Tizedik alkalommal rendezték meg a közelmúltban a cukrász szakmát megmozgató fagylaltversenyt, melynek keretében hatvanféle fagyalt közül kellett a zsűrinek kiválasztania a legjobbat.

Gőgh Csilla Gasztro

Földi élvezetek az Andrássyn: Ultimate Wine & Coffee

Két legyet üthetünk egy csapásra, ha a három hónapja megnyitott Ultimate Wine & Coffee bárba térünk be mindjárt az Andrássy út elején. A helyi pörkölésű kávékülönlegességek mellett negyvenöt fajta bort kóstolhatunk. Sajnos az italokra jellemző minőség az ételkínálatban egyelőre nem mutatkozik.

hvg.hu Gasztro

Sörünnep a Budai Várban

Június 24-én, Szent Arnold napján először rendezik meg a sörkultúra ünnepét a Budai Vár gótikus udvarán.

hvg.hu Gasztro

Paprikás csirke a Góbi-sivatagban

Tudományos expedícióvá minősítették a Szilasfood-Lucullus Góbi-expedíció 2007-et, melynek célja, hogy felkutassa a lovas nomád gasztronómia hagyományait, a nomád népek életmódját, az egykori pusztai világhódítók birodalmának mindennapjait. A gasztronómiai kutatás mellett az expedíció orientalista, orvosi és rádiótechnikai méréseket végez, és a kutatási eredményeket elektronikus hordozókon dokumentálja.

hvg.hu Gasztro

Bországgyűlés a Városligetben, csülök a buciban

A VII. Bországgyűlés Városligeti Borfesztivál helyszíne a Vajdahunyad vár és környéke lesz június 8-tól 10-ig a Kós Károly sétánytól a Petőfi Csarnokig. A Vajdahunyad várat átszelő útszakaszon egészen a Hősök teréig korabeli magyar mesterségeket bemutató kézművesekkel találkozhatnak a látogatók.

Szikora Katalin Gasztro

Szeretünk enni, főzni és vendéglőbe is járunk

Habár a magyar lakosság túlnyomó többsége még mindig úgy tekinti, hogy a főzés hagyományosan a háziasszonyok feladata, a férfiak közül is egyre többen veszik veszik kezükbe a fakanalat – már amikor kedvük tartja. Ez derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet legújabb felméréséből.

Gőgh Csilla Gasztro

A napos oldal: Sunny Bisztró

A korábbi Te+Én presszó neve hallatán negyventől felfelé sokan felkapják a fejüket: boldogult ifjúságuk kedvelt találkahelye volt. Homályos történeti okoknál fogva bezárásra ítéltetett a hely, hogy aztán olyan gyorsan változtasson címkéket és profilokat, amit egy elemében lévő kaméleon is megirigyelhet. Végül átkerült az élet “napos oldalára”: igényesen ráncbaszedték a régi kedvencet.

hvg.hu Itthon

Szőke kóla, barna kóla: hidegháború az üdítőfronton

Az amerikai kólaital a szocializmusban évtizedekig az imperializmus rettegett, ám vágyott szimbólumának számított, ami ellen a baráti országok saját kóláikkal vették fel a harcot. Cikkünkben megkíséreljük feleleveníteni, idehaza mi mindennel itatták a kólára szomjúhozó lakosságot a háború után megjelent legendás csatos Bambi és a késői szocializmus Traubisodájának időszaka között. Hidegháború az üdítőfronton.

Szikora Katalin Gasztro

Aki erényesen akar élni, tartózkodjék a szarvasgombától!

Aki viszont az olasz közmondás tanácsa ellenére nem akar, annak most kezdődik a szezon: a tölgyesekben gyűjtik már a gombák királyát. Manapság nem a turcsi orrú malacok fordítják ki a földből, hanem vizslákkal vagy labradorokkal szaglásztatják ki a gombatelepeket a gombászegyletek és az amatőr szarvasgomba-vadászok. Rajongók. Aki nem jut hozzá a friss, fekete színű és kissé nehezen megtisztítható gombához, az vigasztalódhat a készen kapható magyar készítményekkel.

hvg.hu Gasztro

Kedvenc földim az eper: eperfesztivál

A Néprajzi Múzeum "Faluforduló" címmel új rendezvénysorozatot indít, amelynek keretében Magyarország különböző településeinek adnak bemutatkozási lehetőséget.

Világ

Európa elhízza magát, rajtaütnek a gyártókon

Az európai élelemiszeripar törvényi szabályozásnak nézhet elébe, ha nem veszi fel a harcot a fogyasztók felesleges kilóival - figyelmeztetett az Európai Bizottság. A túlsúlyosság olyan probléma, amelyet már az érdekelt ipari szereplők sem nézhetnek tétlenül.

Szikora Katalin Gasztro

Hobbigrillezők: amatőrök is lehetnek bajnokok

A 8. Magyar Grillbajnokságot június 23-24-én rendezik meg a Velencei-tavi Nyári Játékok keretében. Az ízes megmérettetésre nemcsak profikat, hanem hobbi-grillezőket is vár a Magyar Grillszövetség. Öt kategóriában indulhatnak a versenyzők: spare rips (borda), hal vagy szárnyas, sertéshús, marhahús és desszert.

Gőgh Csilla Gasztro

Kicsi, sárga, finom …: Mandarin étterem

Nagyon helyes kis Mandarin bújik meg a felkapott Liszt Ferenc tér közelében, az Operaház háta mögött. Kinézetével, családias hangulatával rögtön belopja magát a szívünkbe, még mielőtt belekóstolnánk a „ belsejébe”.

MTI Plázs

Mi ellen véd az extraszűz olívaolaj?

Az extra szűz olívaolaj könnyen emészthető, serkenti az epeutak működését, és nem okoz telítettségérzést étkezés után, szemben azokkal a telített zsírsavakkal, amelyeket a vaj, a zsír vagy a húsok tartalmaznak.

Gőgh Csilla Gasztro

Szekszárd szőlővesszei

Ezúttal nem a festmények kapták a főszerepet a Kogart-házban. A minap tizenhat szekszárdi pincészet borait kóstolhatták ott a gasztronómiai szakemberek. A bemutatott borok között szép számmal voltak olyanok, amelyek országosan egyelőre még nem ismertek, de a helyi borversenyeken nagyon szépen szerepeltek.

1
227 228 229 230 231
234
Megér 2000 milliárd forintot az Apple-nek az okosgyűrű?

Megér 2000 milliárd forintot az Apple-nek az okosgyűrű?

Kézilabda-Eb: a revánson túl is sok múlhat a magyar-svéd meccs végeredményén

Kézilabda-Eb: a revánson túl is sok múlhat a magyar-svéd meccs végeredményén

Hogyan tegyük gördülékennyé a felújítást? - Kasszakulcs #37

Hogyan tegyük gördülékennyé a felújítást? - Kasszakulcs #37

Ez most valami új, és már egy 23 oldalas szabadalom is van róla: jön a megosztott virtuális valóság a Microsofttól

Ez most valami új, és már egy 23 oldalas szabadalom is van róla: jön a megosztott virtuális valóság a Microsofttól

Azt hitték, hogy részeg, ezért kidobták a koncertről a fogyatékossággal élő férfit

Azt hitték, hogy részeg, ezért kidobták a koncertről a fogyatékossággal élő férfit

Szülésznőket gyanúsítanak korrupcióval a budapesti nyomozók

Szülésznőket gyanúsítanak korrupcióval a budapesti nyomozók

Alig látjuk majd a napot december első hetében

Alig látjuk majd a napot december első hetében

A Kúria elnöke tagadja, hogy véleménye miatt függesztett fel egy tanácselnököt

A Kúria elnöke tagadja, hogy véleménye miatt függesztett fel egy tanácselnököt

Magánosított kutatóhálózatok: a magyar tudományos élet utolsó fejezete

Magánosított kutatóhálózatok: a magyar tudományos élet utolsó fejezete

A címlapról ajánljuk