Épülhet az M3 autópálya Nyíregyháza és Vásárosnamény között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. mint ajánlatkérő eredményt hirdetett az M3 autópálya Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti mindkét szakaszának építésére kiírt tenderekben, így elkezdődhet az építés – közölte a NIF.

Az első szakasz az M3 autópálya Nyíregyháza és a 49. számú főút között létesül. A NIF ez év január 21-én hirdetett eredményt az e szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárásban. Az M3-HCZ 2009 Konzorcium és a PORR Építési Kft. azonban jogorvoslati eljárást indított. A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozata az M3-HCZ 2009 Konzorcium jogorvoslati kérését elutasította, a PORR Építési Kft. jogorvoslati kérelmének részben helyt adott, és a NIF Zrt. döntését megsemmisítette.

Az ajánlatok újbóli bírálása után a közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó érvényes ajánlatot benyújtó C-S-K-K 2009 Konzorcium (a konzorcium vezetője a Colas Hungária Zrt., a tagjai pedig a Strabag Építő Zrt., a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., valamint a Kelet-Út Kft.) lett nettó 31.999.386.307 forintos árral. A beruházás során 33,8 kilométer hosszú 2x2 forgalmi sávos autópálya épül.

A második szakasz a 49. számú főúttól Vásárosnaményig tart. A csütörtöki eredményhirdetés alapján ennek építését a PT M 3 Konzorcium (a konzorcium vezetője a Porr Építési Kft, a tagja pedig a Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.) végzi. A munka szerződésbeli összege nettó 8.351.643 854 forint. Ez a szakasz 11,9 kilométer hosszú, és szintén 2x2 sávos autópálya. A beruházást az Európai Unió támogata.

Hozzászólások