Így likvidálhatja a törölhetetlennek tűnő fájlokat, pillanatok alatt

Így likvidálhatja a törölhetetlennek tűnő fájlokat, pillanatok alatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Valójában – az esetek többségében – a Windows nem véletlenül...

Valójában – az esetek többségében – a Windows nem véletlenül nem engedi törölni az adott fájlt. Elképzelhető, hogy egy, a rendszer számára fontos állományról van szó, vagy éppen egy Wordben megnyitott dokumentumot próbálunk meg átküldeni az örök vadászmezőkre (ezekben az esetekben érdemes jól megfontolni, hogy mit teszünk). Persze az is lehet, hogy éppen egy kémprogramot vagy vírust próbálunk meg eltávolítani, ami persze szintén igyekszik „hozzákötni” magát a rendszerhez.

Ezt a fájlt még fogja a Word

Mindegy, mi az ok, a Lockhunter garantáltan megoldást kínál a védett fájlok törlésére, 32 és 64 bites Windows környezetben is (XP, Vista vagy éppen Windows 7 esetén egyaránt).
A segítségével ne csak törölhetjük a kiszemelt fájlt, hanem azt is megtudhatjuk, pontosan miért nem engedi törölni azt a rendszer, és törlés helyett kilőhetjük magát a visszatartó alkalmazást. 

Jól gondoljuk meg, mit teszünk!

A törölt fájlok egyébként a kukában landolnak, így ha tévedtünk, még van esélyünk korrigálni. Ettől függetlenül érdemes nagyon körültekintően eljárni minden esetben.
A Lockhunter beépül a Windows helyi menüjébe is, így bármilyen fájlról egyetlen kattintással megtudhatjuk, hogy éppen zárolt-e, és ha igen, mi által.

Töröltük a zárolt fájlt

Korábban egyébként mutattunk már az ilyen fájlok törlésére egy telepítés nélküli, parancssorban alkalmazható megoldást. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy az ilyen fájlok törlése adott esetben a programok, vagy a rendszer összeomlásához is vezethet, így csak akkor használjuk ezt a lehetőséget, ha tudjuk, mit csinálunk!

Hozzászólások