Ikonok elrendezése, kényelmesen és gyorsan

Ikonok elrendezése, kényelmesen és gyorsan

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Persze az ikonokat visszahelyezni az eredeti elrendezésbe nem lehetetlen, de ha minden nap ezzel megy el az...

Persze az ikonokat visszahelyezni az eredeti elrendezésbe nem lehetetlen, de ha minden nap ezzel megy el az időnk, az azért már bosszantó lehet.
A DesktopOk egy aprócska alkalmazás, amelynek a segítségével elmenthetjük asztali ikonjaink aktuális elrendezését, így ha valamiért összekavarodnának, egyetlen kattintással visszatehetjük mindet a helyére.

A használata rendkívül egyszerű, elindítás után egy kattintás a Mentés ikonon, és máris egy új listaelem jelzi, hogy mikor, milyen felbontásnál mentettük el az elrendezést. A későbbiekben ezek alapján kényelmesen visszaállíthatunk mindent, kiválasztva a megfelelő mentést, mégpedig a Tálcán ücsörgő kis ikonra kattintva előkerülő listából.
A programot telepítenünk sem kell, egyszerűen kicsomagoljuk egy tetszőleges mappába és onnan futtathatjuk (érdemes persze olyan helyre tenni, ahol később is megmarad).
Ha gyakran változtatunk felbontást - mi például a virtuális gépben futó XP-vel sokszor belefutunk ebbe - nagyon praktikus lehet a DekstopOk bevetése, hogy ne kelljen ilyenkor minden egyes ikont külön-külön visszatennünk a helyére.

Hozzászólások