A legjobb asztali kiegészítők a Windows 7-hez

A legjobb asztali kiegészítők a Windows 7-hez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A rendszerhez eleve kapunk néhány ilyen apró segédprogramot, ám a Microsoft oldalán akad még számtalan letölthető...

A rendszerhez eleve kapunk néhány ilyen apró segédprogramot, ám a Microsoft oldalán akad még számtalan letölthető extra, szinte minden témakörben. A telepítésük egyszerű, csak letöltjük őket, majd duplán kattintunk a letöltött .gadget kiterjesztésű állományra, a többit pedig elintézi a rendszer. Aki inkább vizuális típus, láthat is erről egy rövidke videót itt a cikkben

 

Auto Shutdown
Az Auto Shutdown rendkívül hasznos lehet, ha meghatározott időpontban vagy adott idő elteltével szeretnénk a gépet automatikusan újraindítani, lekapcsolni, esetleg kijelentkezni az aktuális felhasználói fiókunkból. Néhány mozdulattal megadhatjuk az időpontot, a program pedig teszi a dolgát.

Az idő leteltekor elvégzi a kijelölt műveletet. Emellett közvetlenül is elérjük ezeket az opciókat a gadget felületéről, így ha azonnal akarjuk használni bármelyiket, csak egy kattintásra lesz szükség.
Letöltés >>>

System Volume
Ezzel a mini alkalmazással egyszerűen szabályozhatjuk a rendszer hangerejét, illetve a hangszórót is elnémíthatjuk egyetlen kattintással. Extraként pedig kapunk egy látványos VU meter kijelzőt is.
Letöltés >>>

Language Translator
Aki szeretné gyorsan kihasználni a Google Translate lehetőségeit, annak rendkívül hasznos lehet a Language Translator gadget, amelynek a segítségével közvetlenül az Asztalról érhetjük el az ingyenes fordítószolgáltatást. 43 különböző nyelvről fordíthatunk le szövegeket, köztük magyarról, illetve magyarra is.

Utóbbi persze még nem tökéletes, hiszen amúgy csodálatos nyelvünk igencsak feladja a leckét a gépi fordítóknak, de a Google rendszere szerencsére tanulékony, így a fordítás minősége is javulhat. Gyors szótárazáshoz vagy hevenyészett fordításhoz azért nagyszerű lehetőség, és e gadgetnek köszönhetően állandóan kéznél lehet.
Letöltés >>>

9-skin Battery Meter with works from deviantArt
Ez a meglehetősen hosszú elnevezésű programocska a notebook-tulajdonosok számára lehet hasznos, mivel feltűnően és egyben nagyon ízlésesen mutatja az akku töltöttségét. Ha az alapértelmezett skin nem tetszene, kedvünkre lecserélhetjük a kilenc különböző stílusú grafika bármelyikére.

A töltöttséget százalékban is jelzi, így nem kell kizárólag a látványra hagyatkoznunk.
Letöltés >>>

Q’s Drive Info
A Q’s Drive Info nem különösebben bonyolult program, viszont hasznos lehet, ha szeretjük állandóan nyomon követni a helyi és a hálózati meghajtók telítettségének mértékét. A felület skinezhető, így teljesen testre szabhatjuk a gadget megjelenését, illetve azt is, hogy mely meghajtókat mutassa.
Letöltés >>>

All Search
Az All Search meggyorsíthatja internetes kereséseinket, mivel egyetlen kattintással választhatunk a legnépszerűbb szolgáltatók közül (Google, Bing, Amazon, Youtube, Wikipedia, eBay stb.), majd beírva a keresendő kulcsszót, máris kedvenc böngészőnkben olvasgathatjuk a találatokat.
Letöltés >>>

Tweetz
Végül pedig egy hasznos kis gadget a Twitter-rajongóknak. A Tweetz segítségével kényelmesen követhetjük figyelemmel a csirip-folyamot, és természetesen hozzá is szólhatunk a dolgokhoz. Ehhez még kényelmi extrákat is kapunk, például beépített linkrövidítési funkciót.
Letöltés >>>

Hozzászólások