A nekünk dolgozó hackerek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mostanra az információ vált az egyik legértékesebb árucikké, ugyanúgy bűnözők próbálják megszerezni, ahogy a tolvajok a pénztárcánkat egy tömött villamoson. Vessük be ellenük a hackereket!

Egyre többet hallunk hazai hacker-támadásokról, adatszivárgásról, adathalász-próbálkozásokról, interneten terjedő férgekről és egyéb, népszerű alkalmazások hibáit kihasználó kártevőkről. Az elmúlt évek technológiai fejlesztései fantasztikus lehetőségeket tártak fel előttünk, átalakították egész társadalmunkat, de nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy egyúttal új kihívások elé állítottak minket, amelyeknek meg kell, hogy feleljünk.

Fel kell készülnünk tehát az informatikai támadások ellen is. Ezt azonban, gondolhatják, úgyis már megtette mindenki. De vajon honnan tudhatjuk, hogy azok a védelmi mechanizmusok, beállítások, eszközök, amelyeket megvásároltunk, bevezettünk, kikényszerítünk, valóban megvédenek-e minket avagy sem? Nos, itt lép színre az etikus hackelés. Tudjon meg még többet az etikus hackelésről a techline.hu cikkéből!

Hozzászólások