Hasznos weblapok saját logó készítéséhez

Hasznos weblapok saját logó készítéséhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az már persze más kérdés, hogy a "házilag" elkészített logó mennyire felel meg a logóktól elvárt követelményeknek.

Az már persze más kérdés, hogy a "házilag" elkészített logó mennyire felel meg a logóktól elvárt követelményeknek. Sokak szerint az is elég, ha ízléses és nagyjából megjegyezhető, mások ennél sokkal többet remélnek tőle, akár egy-egy termék sikerét is, külön arculati kézikönyveket készítve hozzá. A helyzet egyébként az, hogy szerintünk is sokat számíthat, milyen logót választ egy cég, ám egy halom esetben (például ha csak a blogunknak akarunk valamilyen ízléses kis logót kreálni) megteszik az alábbi megoldások is.
Szóval aki spórolni akar a dolgon és rendelkezik némi jóízléssel, annak akár a Logomaker, akár a Logosnap oldal jól jöhet. E két oldal több előnyös tulajdonsággal is rendelkezik.

Először is, mindkettőt ingyen használhatjuk, annyit próbálkozhatunk a logónk elkészítésével, amennyit csak akarunk (a kész logó letöltéséért viszont fizetnünk kell!).
Másodszor: használatukhoz nem kell egyetlen grafikai program mélyreható ismerete sem, ha a Paintet már tudtuk használni alapszinten, ezekkel is boldogulunk.

Végül az elkészült logókat egy profi tervezés árának töredékéért tölthetjük le, nagy felbontású, vagyis nyomtatásban és mondjuk egy weboldalon egyaránt használható változatban.
A két oldal működése egyébként minimálisan tér csak el, nagyjából hasonló elveket követnek. Először ki kell választanunk egy kategóriát (informatika, gyógyítás, utazás stb.), majd ikonok és képek közül választhatjuk ki a logónk alapját adó, a célnak szerintünk legmegfelelőbb ábrát.

Ezután egy szerkesztőbe jutunk, ahol szövegekkel egészíthetjük ki a logót (például a cég nevével), tetszőleges karaktertípust használva, illetve elrendezhetjük, méretezhetjük és átszínezhetjük a különböző elemeket. Egyetlen negatívuma a dolognak, hogy sajnos nem mindegyik fontban találjuk meg a magyar ékezetes karaktereket.
A végeredményt aztán elmenthetjük, ám ehhez előtte szükségünk lesz egy ingyenes regisztrációra az oldalon. Ennek előnye, hogy később tovább tervezhetjük a félbehagyott logókat.
Végül ha úgy érezzük, sikerült összehozni azt, amire szükségünk van, mindössze egy mozdulat letölthetjük a végleges grafikát. A Logomaker esetében van egy ingyenes, weben használható változat, amelyhez embed kódot kapunk (ebből GIF képként le is tölthető), vagy 50 dollárért megvehetjük a nyomdakész verziót (EPS, JPG és GIF) formátumban. A Logosnapnál pedig 30 dollárba kerül a több módon felhasználható változat (szintén EPS, JPG és GIF formátumokban kapjuk meg).

Aki esetleg a Photoshopban vagy Illustratorban szeretné megalkotni saját logóját, csak éppen ötlethiányban szenved, annak tudunk még javasolni egy korábbi cikkünkben bemutatott másik oldalt, amelyről profin megtervezett logókat tölthetünk le átszerkeszthető PSD vagy AI fájlban, a szükséges betűtípusokkal együtt.

 

Hozzászólások