Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

HiFi néven újfajta, veszteségmentes tömörítést vezet be a Spotify. Ígérik: a fejlesztéssel CD-minőségben lehet majd zenéket hallgatni.

Két nagy bejelentést is tett a héten zajlott online eseményén a Spotify: a világ egyik legnépszerűbb streaming zenei szolgáltatója egyrészt több tucatnyi új piacon válik elérhetővé, másrészt bevezetik az új, HiFi nevű kódolást.

A fejlesztés fontos következménye, hogy a felhasználók a korábbiaknál jobb, a cég megfogalmazása szerint CD-minőségben élvezhetik majd a szolgáltatáson elérhető dalokat – feltéve, hogy valamely prémium csomag előfizetői.

A Spotify semmilyen műszaki adatot nem közölt az újdonságról, csak annyit, hogy az eljárás veszteségmentes kódolást tesz lehetővé, a felhasználók pedig érezhető különbséget tapasztalnak majd a rendes és az újabb tömörítés között.

A Spotify HiFi bevezetése minden bizonnyal a riválisok, például a Tidal által nyújtott, hasonló funkcióra adott válasz. Az ugyanakkor nem ismert, pontosan mely piacokon teszi kipróbálhatóvá ezt a fajta zenehallgatást a Spotify. A bevezetés időpontjáról pedig csak annyit tudni, hogy valamikor az év hátralévő részében várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.