Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#étkezés

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Egy Hely, igen, nagybetűs, a Vízivárosban, a Vár alatt

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Vízivárosban jártunk, a Vár alján.

hvg.hu Élet+Stílus

Kösz, jól #2: "A baktériumainkat etetjük és ők etetnek minket"

Mi az a mikrobiom és mi a kapcsolata az egészségünkkel? Miért kell ezzel foglalkozni? Miért jó ötlet a koplalás és miért kulcsélelmiszer a nyers zöldség? Legyen-e dietetikusunk? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Schwab Richárd gasztroenterológussal és Dr. Tkacsik Márta elméleti matematikussal, a Patikakert Ökogazdaság alapítójával.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Egy szelet Balkán az Újlipótban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen az újlipótvárosi Hollán Ernő utcában.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: A tökéletes gasztroélmény Tihanyban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Hotel Tihanyi Yacht Club kikötőjében jártunk.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Milyen lesz a jövő étrendje?

A Holnap című könyvben 13 kutató vázolja fel a trendeket, és 13 pszichológus szakember járja körül, hogyan tudunk mi magunk felkészülni a közelgő változásokra, és milyen készségekre neveljük gyermekeinket. Az alábbiak ebből a kötetből közlünk egy szerkesztett részletet a jövő étrendjével kapcsolatban Antal Emese dietetikus, szociológus tollából.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Hatalmas adagok egy óbudai kockás terítőn

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Óbudán, a Szőlő utcában jártunk.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Magyaros konyha a közhelyeken túl – a Kossuth téren

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a belvárosban, a Kossuth Lajos téren jártunk.

Proktis-M

Az aranyér nem múlik csak úgy el

Érzékletes grafikákon mutatjuk be, hogy az aranyér milyen fázisokon megy keresztül, ha nem keressük fel időben a proktológust. Szakember segít értelmezni az ábrákat és tanácsot is ad.

Proktis-M

Öt plusz egy rostos alapanyag, ami segít, hogy végre tényleg boldogan üljön a karácsonyi asztalnál

Az ünnepek alatt leginkább a szeretteinkkel töltjük az időt. Mi is hozná jobban össze a családot, mint egy kiadós ebéd? Ilyenkor szinte lehetetlen ellenállni a finom falatoknak, és a mértéket sem egyszerű tartani, így az étkezés végén sokan úgy érzik, majd’ kidurrannak. Ha pedig főleg nehéz ételeket választunk, a vécén is kellemetlen perceket élhetünk át. Itt az ideje, hogy átgondoljuk a karácsonyi menüt, és rostban gazdag ételeket főzzünk, ezáltal esélyt se adjunk az aranyérnek. Hogy pontosan mit készítsünk, abban segítünk.

1 2 3 4 5 6 7
11
Energiahiány Iránban, korlátozzák a bevásárlóközpontok nyitvatartását

Energiahiány Iránban, korlátozzák a bevásárlóközpontok nyitvatartását

Mészáros Lőrinc türelmesen viseli, ahogy a kormány megkopasztja a bankját

Mészáros Lőrinc türelmesen viseli, ahogy a kormány megkopasztja a bankját

Ősfideszes távozik 35 év után a Parlamentből Orbán döntése miatt

Ősfideszes távozik 35 év után a Parlamentből Orbán döntése miatt

Kerékpárosklub: Karácsony 118 éves lesz, mire elkészül a budapesti kerékpáros főhálózat

Kerékpárosklub: Karácsony 118 éves lesz, mire elkészül a budapesti kerékpáros főhálózat

Annyira rossz az egyik online átverés neve, hogy emiatt nem jelentkeznek az áldozatok

Annyira rossz az egyik online átverés neve, hogy emiatt nem jelentkeznek az áldozatok

Egy baranyai faluban minden ötödik ember drogfüggő lehet, a feltételezett terjesztőket őrizetbe vették, majd elengedték

Egy baranyai faluban minden ötödik ember drogfüggő lehet, a feltételezett terjesztőket őrizetbe vették, majd elengedték

112 éves Ford T-modell és 900 millió forintos Bugatti is felbukkant idén a magyar használtautó-piacon

112 éves Ford T-modell és 900 millió forintos Bugatti is felbukkant idén a magyar használtautó-piacon

Életmentő szívműtéten esett át Juronics Tamás

Életmentő szívműtéten esett át Juronics Tamás

Pumával a városban: vallomások a volán mögül

Pumával a városban: vallomások a volán mögül

A címlapról ajánljuk